3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

TŞOF, şoförlere acil çözüm arıyor

TŞOF, ŞOFÖR ESNAFININ SORUNLARINA ACİL ÇÖZÜM ARIYOR

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, şoför esnafının sorunlarını tespit etmek ve çözüm yolları aramak için bugüne kadar Ordu, Gaziantep, Bursa, Denizli, Isparta, İzmir, Nevşehir, Kocaeli ve İstanbul illerinde ayrı ayrı bölge toplantıları düzenlediklerini belirterek, "17 Kasım Salı günü de Kızılcahamam da 81 mesleki oda başkanımızın katılımı ile devam edecek" dedi.

Bugüne kadar yaptıkları toplantı ve çalışmalarla şoför, nakliyeci, taksici, kamyoncu, dolmuşçu, otobüsçü gibi esnafın sorunlarının tespit edildiğini yaptığı yazılı açıklamada anlatan Apaydın, "Kamyoncumuzun, taksicimizin, otobüsçümüzün, minibüsçümüzün neden para kazanamadığını artık hepimiz biliyoruz. Tabii buna karşılık neler yapılmalı, ne gibi önlemler alınmalı şimdi bunların tespitini yapıyoruz. Yani hastalık belli. Uygulanacak olan reçete burada çok önemli. Çünkü ilacın birini kullanıp diğerini kullanmamak, hastalığı tedavi etmeyeceği gibi, bizim sıkıntılarımızda aynı. Onun için sıkıntılarımızı en kısa zamanda netleştirip ilgili bakanlıklarla en kısa zamanda görüşüp sorunlarımızın çözümünü sağlamaya çalışacağız" diye konuştu.

Ankara Kızılcahamam düzenlenecek olan toplantıya 81 nakliyeci, kamyoncu, taksici, otobüsçü ve minibüsçü esnaf odası başkanının katılacağını kaydeden Apaydın, "Şoför esnafının istendiği zaman çözülemeyecek hiçbir meselesi yoktur. Çünkü, bizim şoförümüz her zaman birlikten ve beraberlikten yanadır. En büyük sorunumuz kuralsızlık, korsanın artması, akaryakıt fiyatlarının sürekli yükselmesi, artan vergiler, sürekli yazılan haklı-haksız cezalar ve buna bağlı olarak can güvenliği ile ilgili yaşanan sıkıntılardır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 11:55:05
Güncelleme :16 Kasım 2009 Pazartesi 23:29:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?