3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Tüketici ödüllerine TÜDEF'ten protesto

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından bu yıl 12'incisi verilen tüketici ödülleri, Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) tarafından protesto edildi.

TÜDEF Başkanı Turhan Çakar ve bir grup federasyon üyesi, ödüllerin verildiği Sanayi ve Ticaret Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı. TÜDEF adına basın açıklamasını yapan Genel Sekreter Hamdullah Yıldız, ödüllerin bakanın şahsi tercihiyle ve keyfi olarak dağıtıldığın öne sürdü.

Tüketicilerin örgütlenmesinin güçlendirilmesi ve tüketici haklarının geliştirilmesi mücadelesinde bakanlığını yanlı ve yanlış politika izlediğini savunan Yıldız, Zafer Çağlayan'ın bakanlık koltuğuna oturduktan sonra tüketici örgütlerini yok saydığını ve görmezden geldiğini söyledi.

Tüketici yasasında yapılan değişikliğin tüketicilerin taleplerinin esas alınarak yapılmadığını ifade eden Yıldız, Avrupa Birliği tarafından yasaya konması istenen sivil toplum kuruluşlarının reklam kurulundaki etkinliğinin yok edilmesinin hedeflendiğini kaydetti. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın tüketici örgütlerinin gelişmesine ve güçlenmesine karşı olduğunu savunan Yıldız, iki gün yapılan Tüketici Konseyi toplantısının tek güne düşürülmesi, mahkeme ve Yargıtay'ın kararlarına rağmen sabit ücret ve kart ücreti gibi konularda tüketicinin değil şirketlerin yanında olan kararların alınmasının bunun en somut örneklerinden biri olduğunu söyledi.

 TÜDEF Başkanı Çakar da, tüketici ödüllerinin hizmet dalında hangi kişi ya da firmaya verileceğinin Sanayi ve Ticaret Bakanı tarafından belirlenmesini eleştirdi. Bu ödüllerin de diğer ödüller gibi komisyon tarafından verilmesi gerektiğini söyleyen Çakar, ''Burada keyfi olarak, hak etmeyen bir takım firmalara Sayın Bakan tarafından hizmet ödülleri verilmektedir. Bu yanlıştır. Hizmet ödülünün Sayın Bakan tarafından değil komisyon tarafından belirlenmesi gerekir. Sayın Bakan'ın bu tavrını kınıyoruz.Kendisinin tüketici haklarına, ürün güvenliğine, kaliteye önem vermesini, bu yanlıştan dönmesini diliyoruz. Aksi takdirde gereğini tüketici örgütleri olarak yerine getireceğiz'' dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 16:58:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?