3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

TURÇEV'in 'Yerküre Söyleşileri' başladı

TURÇEV'İN 'YERKÜRE SÖYLEŞİLERİ' BAŞLADI

Turizm ve Çevre Gazetecileri Derneği'nin (TURÇEV) Yerküre Söyleşileri'nin ilk konuğu Prof. Dr. Orhan Kural oldu.

TURÇEV'in çevre duyarlılığını artırmak amacıyla her ayın son Çarşamba günü düzenleyeceği 'Yerküre Söyleşileri'nin ilki Altındağ Belediyesi'nin Hamamönü'nde bulunan Kültür Evi'nde gerçekleştirildi. Türkiye'nin 2009 Çevre Görünümü konulu ilk toplantının konuğu, kamuoyunun çevre konusunda mücadeleci tavırları ile tanıdığı İTÜ Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Dekanı Prof. Dr. Orhan Kural oldu. Prof. Kural çevre konusundaki mücadelelerinden örnekler verdiği sohbette gazetecilerin sorularını da cevapladı.

Moderatörlüğünü TURÇEV Danışma Kurulu Üyesi TBMM Kültür Sanat Müdürü Erbay Kücet'in yaptığı söyleşinin ilk oturumunda çevre odaklı sorunların Türkiye ve dünyadaki son gelişmeleri ele alındı. Ayrıca Türkiye'de faaliyet izni bulunan maden arama şirketleri ve ulusal ortaklarının çevrenin sorun alanlarındaki rolü üzerinde de duruldu. Şimdiye kadar 3 bin 700 çevre konulu söyleşiye katılan Prof. Kural, Mehmet Akif Ersoy'u sık sı andığı 2 saatlik söyleşide zaman zaman duygulandı.

Söyleşide sigara yasağında önemli katkıları olduğunu belirten Prof. Kural, sigara yasağı öncesinde yaşadıklarını esprili bir şekilde anlattı. Sigara yasağına uymayanlarla mücadelede başına gelen kötü olaylardan örnekler veren Kural, kürk giyenlerden, avcılara, havai fişek kullanımından yemek israfına kadar çeşitli konularda görüşlerini açıkladı. Prof. Kural, canlı yayınlarda kimseden çekinmeden açıkladığı görüşleri yüzünden artık TV'lerden de davet almadığını kaydetti.

TURÇEV Başkanı Deniz Gürel, toplantıya ev sahipliği yapan Altındağ Belediyesi'ne teşekkür etti. Gürel, Türkiye'nin kültür, turizm ve çevre politikası ve bu konu başlıkları altında yer alan sorunlarla ilgili başlattıkları 'Yerküre Söyleşileri'nin her ayın son Çarşamba günü düzenli olarak yapılacağını kaydetti.

TURÇEV'İN 'YERKÜRE SÖYLEŞİLERİ' BAŞLADI
TURÇEV'İN 'YERKÜRE SÖYLEŞİLERİ' BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2009 Perşembe 11:16:01
Güncelleme :26 Kasım 2009 Perşembe 15:02:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?