3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Turgut Özal Üniversitesi kuruluyor

Ankara'da Turgut Özal Üniversitesi kurulmasına ilişkin Kanun Tasarısı TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda kabul edildi.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Sağlam başkanlığında yaptığı toplantıda Ankara'da Turgut Özal Düşünce ve Hamle Vakfı tarafından Turgut Özal Üniversitesi kurulmasına ilişkin Kanun Tasarısı'nı ele aldı.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, toplantıda yaptığı sunumda yükseköğretimde hedefe ulaşılması için devletin özel sektör ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye'nin, yükseköğretimdeki okullaşma
oranında bir çok gelişmiş ülkenin gerisinde kaldığını belirten Çubukçu, yükseköğretime olan talebin karşılanması için vakıf üniversitelerinin kurulmasının desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Tasarının görüşmeleri sırasında söz alan CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, üniversitesinin isminin Turgut Özal değil 'Turgut Özal Vakfı Üniversitesi' olmasının daha doğru olacağını söyledi. Toplantıda milletvekillerinin sorularına cevap veren YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Atilla Eriş ise üniversiteyi kuracak olan vakfın mal varlığının araştırıldığını belirterek, üniversitenin kuruluşu için bu mal varlığının yeterli olduğunu söyledi. Eriş, üniversitelerin gelişmesi ve sayılarının artması
konularında YÖK'ün bazı çalışmalar yürüttüğünü anlattı.

Görüşmelerin sonunda Komisyon, Turgut Özal Düşünce ve Hamle Vakfı tarafından Ankara'da Turgut Özal Üniversitesi adıyla bir Vakıf Üniversitesi Kurulmasına İlişkin Kanun Tasarısı'nı kabul etti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 17:49:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?