3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Turgut Özal'ın 16. ölüm yıldönümü

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yakın tarihin en önemli siyaset ve devlet adamlarından biri olan Turgut Özal'ın cesaretle hayata geçirdiği yenilikçi hamlelerle toplum hayatında iz bıraktığını ve Türk milletinin gönlünde müstesna bir yer edindiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vefat yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Türkiye Cumhuriyeti'nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı ebediyete intikalinin 16. yılında saygı ve rahmetle andığını kaydeden Gül, Turgut Özal'ın çağın gelişmelerini doğru okumuş, hizmet hayatı boyunca Türkiye'nin kalkınması, ileri bir ülke haline gelmesi için çalıştığını belirtti.

Gül, mesajında şunları kaydetti:

"Yakın tarihimizin en önemli siyaset ve devlet adamlarından biri olan Turgut Özal, cesaretle hayata geçirdiği yenilikçi hamlelerle toplum hayatında iz bırakmış, milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinmiştir. Türk milleti, ülkesine sevgiyle ve tükenmek bilmeyen bir çalışma azmiyle hizmet eden Turgut Özal'ı daima minnet ve şükranla hatırlayacak, her zaman rahmetle anacaktır. Turgut Özal'ın vefatının yıldönümünde ailesine bir kez daha başsağlığı dileklerimi iletiyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 11:37:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?