3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Türk-İş 57 yaşında

Türk-İş Yönetim Kurulu, Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu sorunların çözüm yolunun tartışmasız bir şekilde demokrasiden geçtiğine inandıklarını belirterek, "Türk-İş demokrasiyi sadece bir siyasal mücadele yöntemi olarak değil, bir hayat tarzı olarak görmekte ve bu hayat tarzının toplumun tüm unsurları tarafından içselleştirilmesi özlemini taşımaktadır. Türk-İş, demokrasinin aynı zamanda bir uzlaşma kültürü olduğunun fark edilmesini beklemekte, zaman zaman ortaya çıkan kutuplaşmaların hoşgörü, diyalog ve güleryüzlü siyaset yaklaşımı ile çözümlenmesi gerektiğine inanmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

Türk-İş Yönetim Kurulu, konfederasyonun 57. kuruluş yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

"Türk-İş topluluğu olarak kuruluşumuzun 57. yılına ulaşmanın onurunu yaşamaktayız. Türk-İş, 57 yıl önce bugün, 31 Temmuz 1952 tarihinde kurulmuştur. İşçi liderlerinin her türlü zorluğu hiçe sayarak büyük bir özveri ile oluşturdukları Türk-İş Konfederasyonu, yıllar geçtikçe büyümüştür. İşçi hareketinin ilk örgütü, o günlerden bu günlere en büyük örgütlü güç olma onurunu sürdürmüştür. Türk-İş, kurulduğu günden bu yana, temsil ettiği kesimin ve emeği ile geçinen herkesin hak ve özgürlüklerini koruma ve geliştirme mücadelesi vermiştir. Tabanında her türlü eğilimi barındıran Türk-İş, hükümetler ve siyasi partilere karşı bağımsızlığı ilke edinmiş, hükümetlerin çalışanlar lehine attığı her adım desteklenirken, aleyhte tüm adımlara karşı çıkılmıştır. Türk-İş, Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu sorunların çözüm yolunun tartışmasız bir şekilde demokrasiden geçtiğine inanmaktadır. Türk-İş demokrasiyi sadece bir siyasal mücadele yöntemi olarak değil, bir hayat tarzı olarak görmekte ve bu hayat tarzının toplumun tüm unsurları tarafından içselleştirilmesi özlemini taşımaktadır. Türk-İş, demokrasinin aynı zamanda bir uzlaşma kültürü olduğunun fark edilmesini beklemekte, zaman zaman ortaya çıkan kutuplaşmaların hoşgörü, diyalog ve güleryüzlü siyaset yaklaşımı ile çözümlenmesi gerektiğine inanmaktadır. Kurulduğundan bu yana Türk-İş, hükümetlere 'halkın ihtiyaçlarına cevap veren' uygulamalar önermiş, bu konuda ısrarlı olmuştur. Bu yaklaşımıyla Türk-İş, sadece temsil ettiği kitlenin değil emeğiyle geçinen tüm kesimlerin umududur.

Türk-İş, Türkiye'nin temel sorunlarının çözülmesiyle çağdaş demokrasinin geliştirilmesi arasında anlamlı bir ilişki bulunduğuna inanmaktadır. Etnik temelli sorunlar da dahil bugünlerde çokça tartışılan bütün sorunların çözümünün temel hak ve özgürlüklerin daha da genişletilerek demokratikleşme sürecinin geliştirilmesiyle bağlantılı olduğunu düşünen Türk-İş, Türkiye'nin sorun çözme gücünün demokrasinin güçlenmesi ile artacağına inanmaktadır. Türk-İş toplumsal ve ekonomik sorunların yanında siyasal sorunlarımızın da çözümünün her zaman takipçisi olmuştur ve bu sorunlara karşı duyarlı olmaya devam edecektir. Bu yaklaşım, Türk-İş'in Türkiye'nin birliğine, kardeşliğine, toplumsal barışa ve geleceğine karşı sorumluluğunun gereğidir. Türk-İş, büyük badireler atlattığı 57 yıllık mazisinde temsil ettiği kitlenin ve çalışanların hak ve çıkarlarını korumak için birçok onurlu mücadeleye imza atmıştır. Atatürk'ün yaktığı bağımsızlık meşalesinin ülkemizi sonsuza dek aydınlatacağına inanan Türk-İş, Türkiye'nin bağımsızlığını demokrasinin teminatı olarak kabul etmekte, bu zeminde atılacak her adımı yürekten desteklemektedir. Türk-İş bundan böyle de daha çok demokrasi, barış, özgürlük, ekmek, iş ve aş için mücadelesine devam edecektir. Kuruluşumuzun 57. yılının başta Türk-İş topluluğu olmak üzere tüm çalışanlara ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, saygılarımızı sunuyoruz".
 

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2009 Cuma 11:48:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?