3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Türk-İş'ten hükümete teşekkür

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, 1 Mayıs'ın tatil ilan edilmesiyle ilgili olarak, "Sayın Başbakan'a ve hükümete teşekkür ediyoruz" dedi.

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Türk Kızılayı Genel Merkezi'nde Gazze'ye toplanan bağışların verilmesine ilişkin düzenlenen toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Kumlu, 1 Mayıs'ın tatil ilan edilmesinin TBMM'den geçmesine ilişkin bir soru üzerine, bu konuda Başbakan'a ve hükümete teşekkür ettiklerini dile getirdi.

Kumlu, her dönem iktidara 1 Mayıs'ın tatil ilan edilmesi ve Taksim yasağının kaldırılması konusunda taleplerini ilettiklerini hatırlatarak, hükümetin bu konuda duyarlılık gösterdiğini ancak bugüne kadar resmi olarak bir işlemin gerçekleştirilmediğini söyledi. En son yaptıkları Türk-İş Başkanlar Kurulu'nda da 1 Mayıs'ın tatil ilan edilmesi ve Taksim yasağının kaldırılması konusunda karar aldıklarını anlatan Kumlu, bu konudaki kararlarının hükümet tarafından özellikle 1 Mayıs'ın tatil edilmesi konusunda dikkate alındığını belirtti. Taksim'de kutlamaların yapılabilmesi için İstanbul Valiliği'ne müracaat edeceklerini bildiren Kumlu, bu konuda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile de bir görüşme yapacaklarını söyledi.

İstanbul Valiliği tarafından Taksim'deki kutlamalara izin verilmediğinin hatırlatılması üzerine Kumlu, "1 Mayıs'ın İstanbul'da Taksim Meydanı'nda kutlanmaması, kutlama yapılmayacağı anlamına gelmez. Bize yakışır bir şekilde, bir bayram havası içerisinde bu bayramı en iyi şekilde kutlayacağız. Taksim'de kutlama olmaz ise bize verilen başka bir yerde kutlamaları sürdüreceğiz. İstanbul Valiliği'ne yapacağımız müracaatın ardından bize tahsis edilen yerde resmi cevaba göre kutlamaları gerçekleştireceğiz"

İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 14:38:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?