3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Türk-Yunan ressamlardan sergi

Ünlü Yunan ressam Sofia Kalogeropoulu ve sanatta 40. yılını kutlayan Türk meslektaşı Hatice Gürsöz, 'Köprüler' adını verdikleri ortak sergi açtı.

Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi Fahri Korutürk Salonu'ndaki serginin açılışına, eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış ve çok sayıda diplomat katıldı. Serginin açılışında kısa bir konuşma yapan Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Fotios Jean Xydas, "Uzun senelerdir Türkiye'de yaşayan biri olarak bu gibi faaliyetlerin zaten var olan yakınlığı teyit ettiğini düşünüyorum" dedi.

Yunan ressam Kalogeropoulu ise İHA'ya yaptığı açıklamada, amaçlarının iki ülke arasındaki dostluk bağlarını güçlendirmek olduğunu söyledi. Kalogeropoulu, önümüzdeki dönemde aynı sergiyi İstanbul, Selanik ve bazı Avrupa ülkelerinde açmayı planladıklarını ifade etti.

Gürsöz ise diplomat eşinin Atina görevi sırasında tanıştığı Kalogeropoulu ile 2003'ten beri dost olduğunu ve daha önce de Selanik'te ortak sergi açtıklarını belirtti. Gürsöz, 'Köprüler' sergisiyle iki komşu halk arasındaki dostane ilişkilere katkıda bulunmak istediklerini anlattı.

Yaşar Yakış ise iki ülke halkı arasında zaten ortak payda ve dostane duyguların olduğunu ve politikacılara sorunları aşmaya dönük yaklaşım göstermesi gerektiğini söyledi.

İki sanatçıya Devlet Güzel Sanatlar Mezunları Derneği tarafından plaket verilmesi ve teşekkür konuşmalarının ardından davetliler tabloları inceledi.
Serginin, 13-28 Şubat 2009 tarihleri arasında sanatseverlerin ziyaretine açık olacağı belirtildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2009 Cumartesi 11:48:53
Güncelleme :14 Şubat 2009 Cumartesi 12:00:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?