3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Türkçe'ye gönül verenler Etimesgut'ta

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, ülkelerinde Türk dili ve edebiyatı bölümlerinde okuyan 100 öğrenciyi Etimesgut'ta ağırladı.

TİKA, TOBB ETÜ Üniversitesi ve Yunus Emre Vakfı işbirliği ile gerçekleştirilen 2009 Türkoloji Yaz Staj programı kapsamında Türkiye'yi ziyaret eden öğrenciler Başkan Demirel'in davetlisi olarak Etimesgut'a geldiler. 26 ülkede, 3 bin 500 öğrenci arasından seçilen 100 öğrenci programda birbirinden güzel Türkçeleri ile şiirler, türküler okudular.

Hindistanlı öğrencinin İstiklal Marşı'nı ezbere okuması, Suriyeli öğrencinin Atilla İlhan'dan şiir dinletisi sunması ve Bosnalı öğrencinin Yemen Türküsü büyük
beğeni topladı. Tataristan'dan gelen öğrencinin Sakarya şiirini ustaca yorumlaması büyük alkış aldı.

Öğrencilere Etimesgut hakkında bilgi veren Başkan Demirel, Etimesgut'un modern bir metropol ilçe olduğunu belirterek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkçe'yi bu kadar güzel kullandıkları için öğrencileri tebrik eden Demirel, tüm öğrencileri tekrar Etimesgut'ta ağırlamaktan mutluluk duyacağını ifade etti.

Öğrenciler de Etimesgut'u ve yemeklerini çok beğendiklerini ifade ederek Başkan Demirel'e gösterdiği misafirperverlik için teşekkür ettiler.Başkan Demirel'e TOBB Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fuat Birkan tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Programda TİKA EKS Daire Başkanı Dr. Mehmet Yılmaz da yer aldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 18:21:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?