3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Ulus'u birbirine kattı

Başkent'te zihinsel ve bedensel engelli olan şahıs, Ulus Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'ndaki Türk askerinin heykelinin üzerine çıktı. Polis ekipleri tarafından aşağıya indirmeye ikna edilemeyen engelli şahıs, Ankaragücü taraftarları tarafından tezahüratlar eşliğinde ikna edilerek, aşağıya indirildi. Vatandaşların alkışları arasında aşağıya indirilen engelli şahıs, polis ekipleri tarafından karakola götürülmek istenince ortalığı birbirine kattı.

Akşam saatlerinde Ulus Meydanı'na gelen Aşkın ismindeki zihinsel ve bedensel engelli şahıs, aldığının balinin etkisi ile kendinden geçerek, Ulus Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'ndaki Türk Askeri'nin üzerine çıktı. Kimseden yardım almadan heykelin üzerine çıkan şahsı gören vatandaşlar durumu polis ekipleri haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri engelli şahsı ikna etmeye çalıştı. Polis ekipleri tarafından ikna edilemeyen şahıs, daha sonra olay yerine çağırılan itfaiye ekipleri tarafından heykele merdiven konularak aşağıya inmesi istendi.

Bütün ısrarlara rağmen aşağıya indirilemeyen engelli şahıs, elindeki maket bıçağı ile merdiven üzerinde kendisini ikna etmeye çalışan vatandaşlara saldırdı. Bu sırada Ulus Meydanı'ndan geçen bir grup Ankaragücü taraftarı, tezahüratlar eşliğinde engelli şahsın aşağıya inmesini istedi. Vatandaşların şaşkın bakışları arasında aşağıya inmeyen engelli şahıs, Ankaragücü taraftarlarının tezahüratları ve vatandaşların alkışları eşliğinde aşağıya inmeyi kabul etti.

Polis ekipleri vatandaşların yardımı ile aşağıya indirilen şahıs, polis ekiplerinden tekerlekli sandalye istedi. Bu sırada polis ekipleri tarafından karakola götürülmek istenen engelli şahıs, ortalığı birbirine kattı. Polis ekiplerini zor anlar yaşatan engelli şahıs, polis ekipleri ve vatandaşlar tarafından yaka paça ekip otosuna bindirilerek karakola götürüldü.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2009 Salı 10:35:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?