3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Ünlü yönetmen Coppala Türkiye'de

DÜNYACA ÜNLÜ YÖNETMEN COPPALA TÜRKİYE'DE

Dünyanın en önemli yönetmenlerinden olan ve "Goodfather" gibi unutulmaz filmlere imzasını atan festivallerin bol ödüllü yönetmeni Francis Ford Coppala, Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile biraraya geldi.

Bakanlık Opera Binası'nda Bakan Günay ile biraraya gelen Coppala, basın mensuplarının gösterdiği yoğun ilgi karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Coppala, "Bir şeye mi seçildim? Seçimleri mi kazandım?" diye espri yaptı. Bakan Günay ise, dünya sinemasının çok önemli yönetmenlerinden Coppala ve eşini Türkiye'de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "Sanıyorum bir hafta kadar ülkemizde kalacaklar. Türkiye'de film alanında çok önemli gelişmeler var son yıllarda. Belki kendileri de buradaki incelemelerden sonra umarım Türkiye'de bir film çekmeye karar verirler. Bunu çok temenni ederim" dedi.

Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Francis Ford Coppala, Türkiye'de bir film çekmeyi düşünüp düşünmediğinin sorulması üzerine, "Bir süreliğine zaman geçirmeye geldim. Ankara'da bulunmamıştım, İstanbul'u ziyaret etmiştim. Çok güzel, çok sıra dışı bir şehir olduğunu biliyorum. Şehrin tarihini biliyorum. Ziyaret etmek için, Türkiye'yi sevdiğim için geldim. Film çekmek gibi bir durum şu an için yok" diye konuştu.

Oscarlı yönetmen Roman Polanski'nin 13 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz ettiği iddiasıyla gözaltına alınmasına ilişkin bir soru üzerine Coppala, "Adil ve iyi bir şekilde çözüme kavuşturulmasını ümit ediyorum" diye cevap verdi.

Türk sinemasının dünyadaki yerini nasıl gördüğüne ilişkin bir soru üzerine de Coppala, "Bu seyahatimde bu konuyla ilgili daha fazla şey öğrenmek de istiyorum" dedi.

Türkiye'de bir film çekmesi durumunda Türk bir oyuncuya filminde yer verip vermeyeceğinin sorulması üzerine Coppala, "Eğer Türkiye'de bir film yaparsam hem aktör hem de aktris, aynı şekilde set elemanı olmak üzere birçok kişiyi istihdam ederim" karşılığını verdi.

Bakan Günay ve Coppala, daha sonra basın mensuplarına tokalaşarak poz verdi.

DÜNYACA ÜNLÜ YÖNETMEN COPPALA TÜRKİYE'DE
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2009 Perşembe 15:51:00
Güncelleme :15 Ekim 2009 Perşembe 19:24:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?