3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Uyuşturucu operasyonlarına 13 gözaltı

Başkentte yapılan uyuşturucu operasyonlarında 68 kilogram uyuşturucu ele geçirilirken, 13 kişi gözaltına alındı.

Ankara Emniyet müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, uyuşturucu satıcılarına yönelik olarak Gezgin09 ve Tünel adlarıyla seri operasyonlar düzenledi.

Bingöl Emniyet Müdürlüğü ile koordineli olarak düzenlenen bir operasyonda Lice'den yüklediği uyuşturucuyu İstanbul'a götürdüğü tespit edilen bir otomobil takibe alındı. Yapılan takibin ardından bir başka aracın eskortluk yaptığı tespit edilen otomobil, Gölbaşı'nda durduruldu. Narkotik köpeği Dany'in aradığı araçta 68 kilo 510 gram esrar ele geçirildi. Operasyonda H.K., H.D. ve O.T. gözaltına alındı.

İstanbul polisi ile koordineli olarak düzenlenen bir operasyonda ise uyuşturucu suçlarından sabıkalı O.Y. takibe alındı. Şüphelinin teknik takibe yakalanmamak için ankesörlü telefon kullandığı belirlendi. Narkotik polisi, daha önce teyzesinin oğlunu kurye olarak kullanan O.Y.'nin bu sefer kayınbiraderi E.Ç.'yi kurye olarak kullandığını tespit etti.

Yapılan tespitlerin ardından düzenlenen operasyonda O.Y., E.Ç., Z.H.Z.,N.D., ve ÇS., gözaltına alındı. Zanlılarla birlikte 19 gram kokain ele geçirildi.
Mamak ve Çankaya bölgesinde düzenlenen bir başka operasyonda ise, M.Ö., A.A., T.Ö., İ.S. ve S.Ö. gözaltına alındı. Bunlarla birlikte 480 gram toz esrar, 18 gram ise plaka esrar ele geçirildi.

Mahkemeye sevk edilen zanlılardan M.Ö., E.Ç., O.Y., Z.H.Z., N.D., İ.S., ve S.Ö., tutuklanırken, diğer zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 UH.K., H.D., ve O.T. isimli zanlılar ise polis sorgularının tamamlanmasın ardından bugün adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 13:26:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?