3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Validen domuz gribi açıklaması

Ankara Valisi Kemal Önal, BUPS İlköğretim Okulu'ndaki domuz gribi vakasına ilişkin olarak, ''8'i okul çevresinden, biri de okul dışından olmak üzere toplam 9 vatandaşımızda görüldü, ancak taramalar devam ediyor'' dedi.

Vali Önal, Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin BUPS İlköğretim Okulu'nda domuz gribi vakasına rastlanmasına ilişkin sorularını cevapladı. Önal, Sağlık Müdürlüğü elamanlarından ve okul yönetimden oluşan bir ekibin devamlı evleri ziyaret ederek şüpheli durumları tespit ettiklerini kaydetti. Dünkü rakamlara göre 59 evin ziyaret edildiğini ve hastaneye gönderilenlerin olduğunu belirten Önal, henüz sonuçların gelmediğini bildirdi. Ünal, "Şu andaki kayıtlarımıza göre 9 kişi. Ufak tefek ateş meselesi

olduğunda, biz onları net sonuç almak için gönderiyoruz. Çünkü yaygınlaşmasını istemiyoruz, çabalarımız o yönde'' diye konuştu.

''Okulda tatilin uzatılması gibi bir düşünce var mı?'' sorusuna Vali Önal, ''Henüz erken, biliyorsunuz daha dün tatil ettik. Onu açılmasına bir gün veya 2 gün kala değerlendireceğiz'' karşılığını verdi.

Vali Önal, çevre okullarda görülen bir vaka olup olmadığının sorulması üzerine de ''Şu ana kadar bize intikal eden bir şey yok ama çalışmalarımız devam ediyor'' dedi.

''Bilkent'de ekstra bir önlem düşünüyor musunuz?'' şeklindeki soruya Önal, ''Hayır, şimdiki önlemler yeterli. Basının da bu konuda yardımcı olmasını istiyoruz. Özellikle kapalı mekanların sıkça havalandırılması, bu gribin genel tedbirleridir. Ve el temizliğine önem verilmesidir. Bir de mümkünse bu öpüşme alışkanlığımızı en azından bu dönemde biraz daha azaltmamızdır'' cevabını verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2009 Perşembe 11:27:00
Güncelleme :15 Ekim 2009 Perşembe 12:31:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?