3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Vekillerden Genelkurmay'a destek

CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin, birilerinin Türk Silahlı Kuvvetleri'ni (TSK) zayıflatma isteği içinde olduğunu belirterek, "TSK kendisine yakışan vakar içinde tepkisini koyuyor" dedi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın İbrahim Şahin'le ilgili haberler üzerine dün yaptığı açıklamaya milletvekillerinden destek geldi. Meclis'te gazetecilerin sorularını cevaplayan CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, Türkiye'de Ergenekon süreciyle ortaya çıkan bir hukuksuzluk tablosu bulunduğuna işaret ederek, "Artık Türkiye bir hukuk devleti değil. Yarı buçuk bir hukuk var. Toplumun her kesiminden bu hukuk ve insan hakları ihlallerine bir tepki oluşmaya başladı" diye konuştu. Arıtman, bu tepkinin doğal olduğunu söyledi.

 CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin, Türkiye'de çok ciddi olarak birilerinin TSK'yı zayıflatma isteği içinde olduğunu kaydetti. Bunun için en kabul edilemez yöntemleri bile kullandıklarını anlatan Ergin, şöyle konuştu:

"Birilerinin Ergenekon çerçevesinde söylediklerini de aynı konuda kullanıyorlar. Bundan TSK'nın rahatsız olmasından daha normal bir şey olamaz. TSK da tepkisini ortaya koyuyor. Bu tepkinin daha zayıf olmasını beklemek yanlıştır. Kendisine yakışan vakar içinde tepkisini koyuyor. Siz bu ülkenin Silahlı Kuvvetleri'ni zayıflatmak için elinizden geleni yapacaksınız ama TSK suskun kalacak. Bunu beklemeye bu tavır sahiplerinin hakkı yok."

AK Parti Ardahan Milletvekili Saffet Kaya ise, TSK'nın Türk milletinin gözbebeği olduğunu vurgulayarak, "Herkesin kaleme alıp, yazıp çizeceği bir kurum değildir. TSK ile ilgili çıkacak her haberi yazarken kuruma zarar vermemek lazım. Ancak TSK'nın sivil ve siyasetçi ilişkilerinde yerinin de güçlü olması lazım. Artık demokratikleşme süreci içinde siyasi ilişkilerle askeri ilişkileri ayırmak, doğru bir denge kurmak lazım" değerlendirmesini yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 18:00:42
Güncelleme :13 Şubat 2009 Cuma 18:13:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?