3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Veysel Tiryaki mazbatasını aldı

29 Mart yerel seçimlerinden zaferle çıkan ve oyların yüzde 57,4'ünü alarak yeniden Belediye Başkanı seçilen Veysel Tiryaki, mazbatasını belediyede düzenlenen törenle aldı.

Ankara'nın folklorik zenginliği Seğmen Oyunu'yla başlayan mazbata töreninin açılış konuşmasını AK Parti Altındağ İlçe Başkanı İdris Atalay yaptı. Daha sonra seçim sonrası ilk değerlendirmesini yapan Tiryaki, seçimde 'güven'in kazandığını ve Altındağ yeni dönemde de hizmetin, güvenin, vatandaşla kucaklaşmanın ve değişimin merkezi olmaya devam edeceğini söyledi.

Mazbatasını, Altındağ Belediyesi önünde düzenlenen ve yüzlerce vatandaşın katıldığı törenle alan Başkan Tiryaki, bu sonucun ilçenin kendisine ve
yönetimine güvendiğinin bir kanıtı olduğunu ve kendisine oy veren vermeyen herkesin belediye başkanı olmaya devam edeceğine söz verdi.

Geçen dönemde olduğu gibi bu dönemde de Altındağ'ı cazibe merkezi haline getirmek için gece gündüz çalışacaklarını kaydeden Tiryaki, imar sorunu çözülmüş, her sokağı değişim içinde olan Altındağ, yeni dönemde de hayata geçireceğimiz dev projelerle modern bir kent olmaya doğru koşar adım ilerleyeceğini ve Altındağ'ın, her açıdan Ankara'nın örnek ilçesi olması için çabalayacaklarını ifade etti.

Yapılan konuşmalardan sonra Tiryaki, vatandaşların tebriklerini kabul etti.
Bu arada İlçe Seçim Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, 37 sandalyeli Altındağ Belediye Meclisi'nde AK Parti 29, CHP 6, MHP ise 2 sandalye kazandı. Geçen dönem 4 kadın üyesi bulunan mecliste bu sayı 7'ye çıktı. Buna göre, Altındağ Belediyesi'nde görev yapacak meclis üyelerinin isimleri ve mensup oldukları partiler ile İl Genel Meclis Üyeleri'nin adları ise şöyle:

"AK Parti: Murat Köse, Nadir Koç, Ali Gökşin, Alper Küçük, Ayşe Keşir, Mustafa Derin, Mulla Ali Çetin, Gülay Özyurt, İsa Güngör, Resul Somuncu, Esra Şeker, İsa Aydar, Mustafa Mert, Süleyman Ünlü, Halit Çakmak, Nesrin Sümengen, Ünsal Murat Muratdağı, Güresel Baran, Cevat Özkan, Deniz Yavuz, Bayram Memişoğulları, Yunus Solmaz, Halit Kırkoğlu, Ayşe Çetinkaya ve Binali Akkuş. AK Parti kontenjanından meclise giren dört aday ise Mehmet Emin Ayaz, Mustafa Solmaz, Hüseyin Anılmış ve Ahmet Şentürk.CHP: Ali Ergin, Yusuf Bektaş, Gülfidan Güler, İsmail Sarısu, Nezih Kuleyn, Hakan Acihan.MHP: Ercan Özçelik, Yener Güran.

İl Genel Meclis Üyeleri: Muharrem Özkaya, Filiz Altunay, Mehmet Nuri Emre, Kamil Özaydın, Serdar Selamoğlu, Hasan Fehmi Yılmaz ve Ahmet Köken."

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 18:24:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?