3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Vural, Gökçek belgelerini açıkladı

MHP Grup Başkanvekili Vural, Gökçek'in Ankara'da kamuoyuna açıklamadığı 2 evinin bulunduğunu ileri sürdü.


TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Oktay Vural, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in, Samanyolu Televizyonu'nda, mal varlığı ile ilgili yaptığı konuşmanın kaydını gazetecilere dinletti.

Gökçek'in televizyondaki yaptığı konuşmada, Ankara'daki gayrimenkulleriyle ilgili olarak ''Oğlumun bir evi var. Bizim Çayyolu'nda kooperatif evimiz var. Pursaklar'da 500 küsur metrekare arsam var. Bunun haricinde de hiçbir şeyim yok'' dediğini ifade eden Vural, gazetecilere, ''20 Ekim 1948 Ankara doğumlu İ. Melih Gökçek adına, 15 Aralık 2008 tarihli Çankaya Belediye Başkanlığı Emlak Gelir Şube Müdürlüğü Emlak Vergisi Beyannamesi Suretini'' gösterdi.

''Bu tarihte Ankara'da doğan başka bir İ. Melih Gökçek var mı? Bütün Gökçek'leri çıkarttığımız zaman burada sadece İbrahim Melih Gökçek var'' diyen Vural, beyannameye göre Gökçek'in, Yukarı Dikmen Mahallesi Turan Güneş Bulvarı 26 bin 676 Ada 24 numaralı daireyi, 895 bin 882 liraya satın aldığını iddia etti.

Bu evin emlak beyannamesinde, adres olarak Aziziye Mahallesi Refik Belendir Sokak'taki başka bir yerin gösterildiğini, bunun da Melih Gökçek adına kayıtlı olduğunu öne süren Vural, şöyle devam etti:

''Biz elimize gelen belgeler istikametinde iddialarımızı söylüyoruz. MHP, doğru bilgilerle siyaset yapar. Milliyetçi olmanın gereği budur. Bu bilgiler böyle ortadayken, Sayın Melih Gökçek'in eksik olan bir tek istifa dilekçesidir. Ankaralıları rencide edecek şekilde '2 torba kömür, patates ve soğan dağıtım yapıyorum' diye, bunları kamyonlara yüklüyor. Kendileri ve yandaşları ev sahibi oluyorlar. İmar rantlarını dağıtıyorlar, vatandaşı 2 torba kömüre, soğana, patatese muhtaç bırakıyorlar. Bunun hesabını soracağız. Yok öyle yağma...

Bu belgeler istikametinde şunu soruyorum ben. Beyan edilen emlağı kimden satın aldınız, parasını ne zaman verdiniz? 2007'de yapılan mal varlığı açıklamasından 2 ay sonra 895 bin liraya bir ev aldığını beyan ediyorum. Satın alınan evin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığından geçmiş uygulama imar planı var mı? Bu uygulama imar planı çerçevesinde 400 milyon dolarlık bir rant oluşmuş mu, oluşmamış mı? Sayın Gökçek, kendi adına kayıtlı olduğu gözüken bu yeri kimden almıştır? Bu yerin asıl sahibi kimdir? Bu yerin sahibi, Ankara Büyükşehir Belediyesinde uygulama imar planı tadilatını yapmış mıdır, yapmamış mı?''

MHP'li Vural, Melih Gökçek'ten, 895 bin liraya aldığı evin gerçek değerini açıklamasını da isteyerek, ''Acaba oğlunun hala işlettiği hangi alışveriş merkezlerinde yerleri vardır? Onları da yakın bir zamanda paylaşacağız. Bunları da açıklasın. Açıklamazsa ben açıklayacağım'' dedi.

aa
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 21:52:04
Güncelleme :6 Şubat 2009 Cuma 22:15:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?