3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Yazar Gürer kitabını imzaladı

Niğde ilini kuruluşundan Cumhuriyetin ilk yıllarına değin tarihsel dokusunu içeren Ömer Fethi Gürer’in yazdığı Niğde Kapadokya Başkenti kitabı imza günü ile okurlarla buluştu.

Ankara Niğde Başkent Vakfında düzenlenen imza gününde Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu ile Adana Milletvekiliği Yapmış olan İbrahim Özdiş, RTÜK başkanlığı yapmış olan Nuri Kayış, Niğde Başkent Vakfı Başkanı Musa Balaban, Ankara Onkoloji Hastanesi Baş Hekim Yardımcısı Yazar DR Nadi Özdamar, Yayıncı Yazar Vahit Mahmatlı, Bor, Kemerhisar, Ulukışla Dernek Başkanları, Çok sayıda bürokrat iş adamı ve Niğdeli imza gününe iştirak etti.

768 sayfa olan ve Niğde ilinin ayrıntılarla kuruluşundan Cumhuriyet ilk yıllarına değin anlattığı kitap tanıtım toplantısında konuşan Vakıf Başkanı Musa Balaban Niğde için böylesine kapsamlı bir Eser Niğde iline kazandırdığı İçin Yazar Ömer Fethi Gürer’e teşekkür etti. Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu’da yaptığı konuşmada kültürel değerlere önem verilmesinin gereğine değinerek böylesi kapsamlı ve güzel bir eseri meydana getirdiği için yazar Ömer Fethi Gürer’in haklı bir taktire layık olduğunu söyledi.

Niğde’de bazı tarihi eserlerin kurtarıldığını ve bu yönde çalışmalarında devam edeceğini belirtti. Gazeteci yazar Ömer Fethi Gürer’de yaptığı konuşmada Niğde ilinin çok kapsamlı bir dünü olduğunu ancak yeterince tanınmadığını belirterek Niğde gerçek anlamda Kapadokya’nın başkentidir. Bu alanda devam eden beş önemli kazı ile on bin yıllık tarihi süreç önemli ölçüde aydınlaşmıştır. Niğde ili için genelde tüm dokusunu ele alan bu kapsamda bir çalışmanın ihtiyaç olduğunu gördüm. Ve Cumhuriyet ilk yıllarına değin Niğde anlatan birinci cildi yazdım. Bu kitap serisi devam edecek ve 3 cilt olarak Niğde için çok kapsamlı bir çalışmayı tamamlamış olacağım. İlimin özelliği ve güzelliğinin bilinmesi ve gereken turizm ile kültürel etkinliklerden gereği gibi yararlanması dileğim ve isteğimdir dedi.
Gazeteci Yazar Ömer Fethi Gürer 3 cilt olarak düşündüğü kitapta gelecek ciltlerde sosyal yaşam siyaset ve basın ile fokloru da derlemeyi hedeflediğini belirtiyor. Gürer 768 sayfa eseri Niğde ile ilgili bugune değin çıkmış en kapsamlı kitap olarak gösteriliyor.
 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2009 Pazar 22:43:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?