3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Yazıcıoğlu, Erdoğan'ı takdir etti

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Başbakan Erdoğan'ı Davos'taki milli duruşu nedeniyle takdir ve tebrik ettiğini belirterek, "Erdoğan tam aksine uysal davransaydı Türkiye'ye girişinde biz onu protesto ederdik" dedi. 

Erdoğan'dan bundan sonra da dik durmasını beklediklerini söyleyen Yazıcıoğlu, hükümete Konya'da İsrail pilotlarının eğitimine derhal durdurması çağrısı yaptı.
Sürmeli Otel'de düzenlenen belediye başkan adayları tanıtım toplantısında konuşan Yazıcıoğlu, BBP'ye her partiden katılımlar oluğunu belirterek, "BBP Türkiye'nin özeti, odağı, Türk Milleti'nin bileşkesi ve Türkiye'nin büyük birliğidir" dedi. 

29 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde AK Parti'nin Hazine'den 100 trilyon, CHP'nin 70 trilyon, MHP'nin ise 40 trilyon yardım alacağını hatırlatan Yazıcıoğlu, BBP'nin tek kuruş devlet desteği almadan kendi imkanlarıyla seçimlere hazırlandığını söyledi.
AK Parti'nin bütçe dengesi bozulur gerekçesiyle işçi, memur, esnaf, emekli ve şehit yakınlarına kaynak aktarmayı kabul etmediğini ancak seçimler için kasanına 100 trilyonu koymaktan da geri kalmadığını kaydeden Yazıcıoğlu, "Beraber yarış yaptığımız rakiplerimizin giderlerini biz karşılıyoruz. Biz vergi ödüyoruz onlar kasasına koyuyor. Bunun adaleti var mı? Bunun adaleti de ahlakı da yok. Adalet ve ahlak olsa, emekli, dul, işçi, memur, şehit yakınları sefalet içinde yaşarken devletin kaynaklarını hoyratça kullanmazlar" diye konuştu. 

Yazıcıoğlu, BBP'de tüm adayların kendi masrafların kendilerinin karşıladığını vurgulayarak, bazı bölgelerde aday göstermemelerinin tek nedeninin ekonomik sıkıntılar olduğunu bildirdi. 

BBP lideri, partililere, 'ev ev, kapı kapı dolaşıp oy isteyen' talimatını verdi. 'BBP'ye verilecek ol boşa gider' şeklindeki dedikodu ve propagandaları eleştiren Yazıcıoğlu, "Onlara diyin ki, sizin gücünüz devletin kasasından aldığınız paradan geliyor. İsrail'le yaptığınız ilişkilerden geliyor. Bizim gücümüz imamımız, milletimiz, milli ve manevi değerlerimizden geliyor. Onlar yıllarca milletten güç aldılar ama başkalarına hizmet ettiler" diye konuştu. 

Yazıcıoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Davos'taki milli duruşu nedeniyle takdir ve tebrik ettiğini belirterek, "Erdoğan tam aksine uysal davransaydı Türkiye'ye girişinde biz onu protesto ettirdik" dedi. Yazıcıoğlu, şöyle devam etti: "Her seçim öncesi birileri gündem oluşturur, herkes onu konuşturur. Seçim öncesi Apo'yu kucaklarına verirler, bizde idam edilecek sanırız. Davos'ta Başbakan'ın tavrını olumlu buluyorum, takdir ve tebrik ediyorum. Kendisine yapılan bu saygısızlıklar karşısında uysal davransaydı Türkiye'ye girişinde biz onu protesto ettirdik. Başbakan'dan bundan sonra dik durmasını bekliyoruz. Biz yıllarca İsrail dostluğu ile bir yere varılamayacağını, AB ve BOP'un bize ait projeler olmadığını söyledik. Şimdi bizim söylediğimizi söylüyorlar, bizde 'günaydın' diyoruz. İsrail pilotlarının Konya'da eğitim yapmaları derhal önlenmelidir. Bizim 'Kızılelma'mız AB ve BOP değil, Türk-İslam medeniyetidir."

iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2009 Pazar 17:14:04
Güncelleme :1 Şubat 2009 Pazar 17:21:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?