3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Yazıcıoğlu'nun ismi caddeye veriliyor

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun isminin Ankara'da ünlü bir caddeye verilmesine karar verdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, 29 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk kez toplandı. Yeni belediye binasında yer alan meclis salonundaki ilk oturumda, vefat eden Yazıcıoğlu için Ankara'da bir caddeye isminin verilmesi kararı çıktı.

Yazıcıoğlu'nun isminin bir caddeye verilmesi için yapılan önergeye sevinen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, isimlendirme komisyonundan ilginç bir istekte bulundu. Gökçek, geçmişte isimli olan bazı caddelerin değiştirilmesinden sonra muhalefetin tepki göstermesini dikkate alarak, numaralı caddenin isminden alınmasını istedi.

Gökçek, isimlendirme komisyonunun hassas olmasını isteyerek, "Sayın Yazıcıoğlu'nun ailesi benimle isimlendirme konusunda görüştü. Evinin oturduğu caddeye verilmesini istediler. Ben de çok iyi bir caddeye verilmesi için Belediye Meclisi'nin iyi bir karar alacağını söyledim. Bu konuda isimlendirme komisyonuna büyük görev düşüyor. Ankara'da numaralı bir caddeye isminin verilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Daha sonra Gökçek, Yazıcıoğlu'nun isminin bir caddeye verilmesini belediye meclisinin onayına sundu. İsimlendirme komisyonu 1 hafta içinde ismi tekrar belediye meclisine sunacak.

Toplantıda, büyükşehir belediye başkanı vekili seçimi, meclis başkanlık divanı, encümen ve ihtisas komisyonları üyelik seçimleri yapıldı. Çankaya meclis üyesi Ali İhsan Ölmez, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili seçildi. Bu arada, MHP'den istifa edip AK Parti'ye geçen Bala Belediye Başkanı İbrahim Gürbüz ile iki belediye meclis üyesi, istifa dilekçelerini meclis başkanlığına sundu.

Öte yandan bu değişim ile CHP'nin 26 üyesinin yer aldığı belediye meclisinde, AK Parti'li üye sayısı 59'a ulaşırken, MHP'nin üye sayısı 18'e düştü.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 11:30:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?