3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Yedi gencin öldüğü evde inceleme

Ankara’daki doğalgaz faciasında yedi gence mezar olan evde savcı ve bilirkişi heyeti inceleme yaptı.

Cumhuriyet Savcısı Savaş Keskin’in talimatı doğrultusunda dün sabah olayın yaşandığı Yeşil Vadi Apartmanı’na gelen bilirkişi heyeti, kombide ve baca kanallarında yaklaşık iki saat süren inceleme yaptı.

Heyet, kombinin gaz kanallarını, evin havalandırma menfezini ve binanın diğer katlarındaki kombi sistemleri ve baca girişlerini inceledi. Olayın yaşandığı gün gençlerin bulunduğu daireye ilk giren, olayda hayatını kaybeden, evin sahibi Özgür Turan Attila’nın halası mimar Gonca Arıkök de keşifte hazır bulundu.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da, yedi gencin ölümüyle sonuçlanan doğalgaz faciasıyla ilgili olarak, "Azrail’in atlarına gençlerimizi bindirip, dörtnala ölüme doğru koşturduğu saatlerde; yani saat 5.09’da binaya doğalgaz yetkilileri geliyor.

Gençlerin ölüm saati ise 6 suları. Hálá bir saat vakit var. Ancak, ihbarın geldiği eve bakılıyor, gençlerin bulunduğu ev kontrol edilmiyor. Siyasi ifade ile konuşmuyorum. Görevi ihmal var; ölüme sebebiyet var. Acı bir tablo, ızdırap verici. Bu tablo Ankara’nın hangi zihniyetin elinde olduğunu bize gösteriyor" dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 09:23:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?