3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Yenimahalle projelerle canlanacak

Ankara'nın Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle'nin eski canlılığının kalmadığını belirterek, bir an önce proje üreterek semtin sosyal ve ekonomik yönden eski canlılığının kazandırılması gerektiğini söyledi.

Başkan Yaşar, Başkanvekili Başar Bal ile Başkan yardımcısı Şenol Balaban ile birlikte Yenimahalleliler Birliği Lokali tarafından düzenlenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kokteyli'ne katıldı.

Gecede Başkan Yaşar'a, Yenimahalle'de demokratik katılımcı saydam belediyeciliğin açılımına katkılarından dolayı ödül verildi. Yenimahalle'nin son zamanlarda ekonomik ve sosyal anlamda gerilediğini ifade eden Yaşar, "Semtin en işlek caddelerinde bile kiralık ve satılık dükkan ilanları çoğalmaya başladı. Bu da yaşanan ekonomik krizin bir göstergesidir. Bunun başlıca nedenleri İstanbul ve Eskişehir yollarına yapılan Alışveriş merkezleridir. Bunlar Yenimahalle bölgesinin esnafını zarara uğrattı. Bu zararların önüne geçmek için birlikte projeler üreterek Yenimahalle'mizi güzel günlere götürmeliyiz" dedi.

Yenimahalleliler Birliği Lokali'ne yeni bir bina tahsis edeceklerini söyleyen Başkan Yaşar, birlik üyelerinin bu binada daha güzel işlere imza atmalarını temenni ettiğini sözlerine ekledi. Yenimahalleliler Birliği'ni 1988 yılında kurduklarını söyleyen birlik başkanı Baskın Sürmeli, 300 civarında üyeleri olduğunu belirtti.

Sürmeli, amaçlarının öncelikle Yenimahallelileri bir araya getirmek olduğunu anlatarak, maddi imkanı olmayan öğrencilere burs verdiklerini, okullara yardım yaptıklarını aktardı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 12:07:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?