3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Yenimahalle'de küresel ısınma eğitimi

YENİMAHALLE BELEDİYESİ KÜRESEL ISINMAYA SAVAŞ AÇTI

TEMA ve Deniz Temiz Derneği (TURMEPA) tarafından başlatılan ve Yenimahalle Belediyesi'nin de desteklediği 'Geleceğimiz Erimesin' kampanyasının ilk durağı Yenimahalle oldu.

Kampanya bünyesinde hazırlanan mobil eğitim aracı, Ankamall Alışveriş Merkezi önünde Yenimahallelilerle buluştu. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, çocuklarla birlikte mobil eğitim aracında küresel ısınma ve etkileri hakkında TEMA yetkililerinden bilgi aldı. Gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakma yolunun yenilenebilir enerjiyi kullanmaktan ve doğaya sahip çıkmaktan geçtiğini kaydeden Yaşar, "Çocuklarımızdan başlayarak tüm toplumu yenilenebilir enerji kaynakları hakkında bilinçlendirmeliyiz. Bunu herkes kendine görev edinmelidir" dedi.

Başkan Yaşar, küresel ısınma ve iklim değişiklikleri başta olmak üzere erozyon, çölleşme, hatalı tarım tekniklerinin dünyayı açlık ve yoksulluğa sürüklediğinin altını çizdi. Doğal kaynaklarının korunmasının sağlığı beraberinde getirdiğini belirten Yaşar, "Tüm halkımıza açık olan bu mobil eğitim aracı tüm halkımızın ziyaret etmeli ki çevreye daha duyarlı bireyler olalım. Biz Yenimahalle Belediyesi olarak parklarımızda yenilenebilir enerjiyi kullanmaya başladık. Güneş enerjisinden yararlanarak parklarımızın aydınlanmasını sağlıyoruz. Bundan sonra yaptığımız parklara da elimizden geldiğince uygulayacağız. Yenimahalle Ankara'nın aydınlık ve çağdaş yüzü olmaya devam edecektir" diye konuştu.

Verdiği desteklerden dolayı Başkan Yaşar'a teşekkür plaketi veren TEMA Vakfı Ankara Temsilcisi Mukadder Ekremoğlu, "Doğaya verdiğiniz destek ve hoş geldiniz ziyaretiniz için size ve ekibinize teşekkür ederiz. Geleceğimizin emanetçisi çocukların bilinçli yerel yönetimlere sahip olması bizleri gururlandırıyor" dedi.

Yenimahalle Belediyesi Halk Dansları Topluluğu'nun (TUBİL) Trabzon yöresine ait dans gösterilerinin ardından TEMA'nın mobil eğitim aracını gezen Yaşar ve öğrenciler, dikkatle alınabilecek önlemleri dinlediler. Halka açık olan mobil eğitim aracı 26 Ekim'e kadar Ankamall AVM önünde tüm halka eğitim verecek.

YENİMAHALLE BELEDİYESİ KÜRESEL ISINMAYA SAVAŞ AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 19:14:48
Güncelleme :14 Ekim 2009 Çarşamba 10:11:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?