3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Yeşil kartlı milyoner!

Başbakanlığa başvurarak muhtara karşı oy kullandığı için yeşil kartının iptal edildiğini söyleyen vatandaş zengin çıktı. Şikayet üzerine olayı araştıran Başbakanlık, şahsın lüks bir evde yaşadığı ve arazisi bulunduğu gerekçesiyle yeşil kartın iptal edildiğini tespit etti.

Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) vatandaşlarca son dönemde ilginç başvurular yapıldı. Bir vatandaş, '77 yaşındaki Selahattin T., muhtara karşı oy kullandığı için yeşil kartı iptal edildi. Çok mağdur durumda' diye Başbakanlığa başvuruda bulundu.

Başbakanlık olayı araştırarak, yeşil kartı iptal edilen şahsın, lüks bir evde yaşadığını, Avusturya'da yaşayan çocuklarının kendisine baktığını tespit etti. Başbakanlık'tan şikayet sahibine gönderilen cevap yazısında, "Yapılan inceleme sonucunda yeşil kart bürosuna 3816 sayılı kanun gereğince yeşil kart talebinde bulunan Selahattin T. hakkında yapılan araştırmada 5 odalı lüks evinin olduğu, 2 oğlunun Avusturya'da çalıştığı, şahsa yardımda bulundukları ve şahsa ait miktarını belirtmediği tarla bulunduğu gerekçesiyle İlçe İdare Kurulu'nun 26 Mayıs 2005 tarih ve 333 sayılı kararlarıyla iptal edildiği görülmüştür" denildi.

Başka vatandaş, "Ruhsat sahibi olduğum aracı belden aşağısı tutmayan özürlü bir kişi istiyor. Devredebilir miyim?" diye Başbakanlığa danıştı. Başbakanlık da bu talebe şu cevabı verdi:

"Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 53'üncü maddesi gereği malul ve sakatlar adına tescil edilen araçlarla ilgili işlemler, ilgili sağlık birimleri tarafından düzenlenen sağlık raporu içeriği ile alınan araç cinsine göre çeşitlilik arz etmek birlikte, aracı alacak özürlü vatandaşın H sınıfı sürücü belgesi sahibi olması, sağlık raporunda belirtilen hususlar doğrultusunda araç üzerinde gerekli teknik değişikliğin yapılması halinde araç özürlü şahıs adına tescil edilir ve yalnız kendisi kullanabilir. Araç üzerinde herhangi bir teknik değişiklik yapılmamış otomatik vitesli araç olması halinde 1'inci derece yakınları kullanabilir. Şahsın yüzde 90 özürlü olması halinde ise 3'üncü derece yakınları tarafından kullanılabilir."

İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 13:31:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?