3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

'Yeşil Küre' ödülleri açıklandı

Turizm ve Çevre Gazetecileri Derneği (TURÇEV) tarafından çevre uygulamaları, doğal ve kültürel zenginliğin geliştirilmesi için katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara verilen 'Yeşil Küre' ödülleri sahiplerini buldu.

Yeşil Küre Ödülleri ile ilgili açıklamalarda bulunan TURÇEV Başkanı Mehmet Metin Çiftçi, başta medya kuruluşları ve medya çalışanları olmak üzere başarılı çevre uygulamaları ve politikalarının medyada haber oluş biçimleri gözlemlenerek 7 kategori altında "Yeşil Küre" ödülleri verilmesinin uygun görüldüğünü söyledi.

Derneğin özellik doğal ve kültürel zenginliğimizin korunması ve geliştirilmesi için çalıştığını belirten TURÇEV Başkanı Mehmet Metin Çiftçi, kentsel yaşam ve sorunlarının gazetecilik mesleği ekseninde gündeme taşınmasını sağlamasının yanı sıra ulusal ve yerel medya mensupları ile iletişim alanında çalışan bilim insanlarını bünyesinde toplayan bir meslek örgütü olarak faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade etti.

TURÇEV tarafından oluşturulan jüri üyelerinin yoğun incelemeleri sonrası ödül almaya hak kazanan kurum ve kuruluşlar şöyle:

"Kamusal Çevre Kategorisi; Tarihi Çevreyi Koruma Ödülü Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt.
Çevrenin Medyası Kategorisi; Haber Merkezi Ödülü Ajans Dalında Anadolu Ajansı Genel Müdürü Hilmi Bengi, Televizyon Dalında NTV, Gazete Dalında Birgün Gazetesi, Dergi Dalında Atlas Dergisi, Haber Görüntüsü Dalında İhlas Haber Ajansı.
Çevreci Kent Kategorisi; Vizyon Kent Dalında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki.
Çevreci Üretim ve Geri Kazanım Kategorisi; Çevre Odaklı Sanayi İşletmeleri ve Üretim Bölgeleri Dalında Teşvik Ödülü Çin-Kur A.Ş.
Sivil Toplumun Çevresi Kategorisi; Çevre Kapasite Geliştirme Dalında Teşvik Ödülü TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu.
Çevrenin Siyaseti Kategorisi; Jüri Özel Ödülü TBMM Başkanı Köksal Toptan.
Don Kişot Jüri Özel Ödülü; Röportaj-Araştırma Dalında Kıbrıs Bayrak TV Kemal Darbaz ve Geri Kazanım Emek Dalında KATIK Dergisi."
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 13:02:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?