3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Yılın ilk müzayedesi 19 Nisan'da

Başkentin köklü antikacılık kuruluşlarından Ankara Antikacılık, 283 adet paha biçilemez eseri müzayedeyle satışa sunacak.

Ankara Antikacılık Genel Müdürü Muhsin Önder, başkentte 2009 yılının ilk müzayedesinin, 19 Nisan Pazar günü, Swissotel Ankara'da düzenleneceğini bildirdi.

Müzayede ile ilgili uzun ve zorlu bir hazırlık döneminin ardından katalog hazırladıklarını ifade eden Önder, müzayedenin toplumun her kesiminin ilgisini çekeceğini ve herkesin alternatif ürünler bulabileceğini söyledi.

Müzayedede yer alan eserler arasında Zeki Faik İzer'e ait "Orkestra" ve Nuri Abaç'a ait "Kahveci Karagöz" konulu çalışmaların büyük boyutları ve çarpıcı konularıyla dikkati çektiğini ifade eden Önder, Şeref Akdik'in "Anadolu'dan" ve "Orman" konulu çalışmalarının yanı sıra Modern Türk resminin dünyaca ünlü ustalarından Mubin Orhon'a ait katalog bir eserin de satışa sunulacağını bildirdi.

Müzayedenin en ilgi çekici parçalarından birinin de Osmanlı dönemi şeyhülislam fetvalarından oluşan koleksiyon olduğunu belirten Önder, Kanuni Sultan Süleyman döneminin ünlü Şeyhülislamı Ebu Suud Efendi'ye ait fetvaların da yer aldığı koleksiyonun 26 adet fetvadan oluştuğunu söyledi.

Önder, müzayedede hanedan koleksiyonundan mücevherler, Osmanlı, Rus ve Art Deco dönemi tasarım gümüşler, Osmanlı kılıç ve kamalar, Osmanlı nadir objeler, halı ve kilimler, Avrupa cam ve porselenlerin yanı sıra birçok nadide antika ve yazma eserlerin yer aldığını ifade ederek, müzayedede ayrıca Avni Arbaş, Eşref Üren, Komet, Adnan Turani, Neşet Günal, Fethi Arda, Mustafa Ayaz, Burhan Uygur, Necdet Kalay gibi Türk resminin önemli imzalarına ait yaklaşık 70 eserin satışının da yapılacağını anlattı.

Müzayede sırasında, Uygar Görme Engelliler Derneği yararına sanatçıların bağışı olan eserlerin satışının da yapılacağını dile getiren Önder, bu tür sosyal sorumluluk projelerine katkıda bulunmayı önemsediklerini vurguladı.

 

AA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 13:31:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?