3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Zabıtadan tam gaz denetim

Mamak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan Bayramı öncesi gıda üretimi ve satışı yapan iş yerlerine yönelik denetimlerini sıklaştırdı.

Mamak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan Bayramı öncesi şeker, lokum, baklava ve benzeri tatlı üretimi ve satışı yapan işyerlerini ve imalathaneleri denetledi. Mamak Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Orhan'ın da katıldığı denetimlerde ağırlıklı olarak hijyen koşulları, ruhsat, vergi levhası ve çalışanların temizliği konusunda incelemeler yapıldı. Gıda üretim yasasına uygun hareket etmeyen işyeri ve imalathanelere uyarılarda bulunuldu.

Zabıta Müdürü Mustafa Orhan, "Vatandaşlarımızın sağlıklı, hijyenik bir ortamda, gönül rahatlığıyla alışveriş yapmalarını sağlamak amacındayız. İnsan sağlığı bizim için her şeyden önemli. Üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirme noktasında asla taviz vermeyeceğiz. Denetimlerimiz sırasında esnaflarımızı gördüğümüz eksiklikler konusunda bir kereye mahsus olmak üzere uyarıyoruz. Daha sonraki kontrollerimizde aynı durumla karşılaşmamız halinde gerekli yasal işlemleri yapıyoruz" dedi.

Amaçlarının esnafa ceza kesmek olmadığını belirten Orhan, "Yaptığımız denetimlerde esnafımızı hem bilinçlendiriyor hem de eksiklerini görme konusunda kendilerine yardımcı oluyoruz. Esnaflarımız da denetimler sonrası eksiklerini gideriyor" diye konuştu.

Orhan, vatandaşların gıda konusunda karşılaştıkları olumsuz durumlarda şikayetlerini 444 0 149 Alo Mamak hattına veya 550 70 79 nolu Alo Zabıta hattına iletmelerini istedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2009 Perşembe 11:47:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?