3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Zara'dan muhteşem performans

Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali, pazar akşamı yapılan gala gecesi ile sona erdi.

Anadolu'nun mahalli kültürleri ile Anadolu dışında yaşayan Türk devletleri ve topluluklarının kültür ve sanatlarını başkentte buluşturan Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali, yapılan gala programı ile sona erdi. Etimesgut Belediyesi tarafından düzenlenen ve 5 yıl aradan sonra bu yıl 6.'sı gerçekleştirilen festival, 9 gün 9 gece sürdü.

Türkiye'den 24 hemşehri derneği ile 9 Türk Cumhuriyeti ve topluluğunun katıldığı festivalin final gecesine, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı.
26 Eylül'de festival yürüyüşü ile başlayan ve yaklaşık 250 bin kişinin ziyaret ederek etkinliklere katıldığı festivalin final gecesinde unutulmaz anlar yaşandı. Gala gecesi, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin Etimesgut'daki festival alanına gelişiyle başladı.

Bahçeli, festival alanında yer alan 33 çadırda sergilenen Türk dünyasının çeşitli topluluklarının kültür ve sanat eserlerinin sergilendiği stantları tek tek ziyaret ederek, Türk kültürü ve sanatına hizmetlerinden dolayı katılımcıları kutladı. Festivalde etkinlikleriyle yer alan topluluklar ile geceyi izlemeye gelen 40 bin dolayındaki Ankaralı, Bahçeli'ye büyük sevgi gösterisinde bulundular. Festival alanındaki coşkudan ve kendisine gösterilen ilgiden memnunluk duyduğunu ifade eden Bahçeli, programını uzatarak gecenin sonuna kadar etkinlikleri izledi.

Final gecesinde bir defile sunan yerel katılımcılar ile gecede sahne alan ünlü sanatçı Zara, Bahçeli'yi bulunduğu protokol tribününe kadar giderek selamladılar. Eski ve yeni şarkılarından oluşan zengin repertuarıyla izleyenleri kendisine hayran bırakan Zara, konserinde ilahi ve kaside de okudu. Zara, Devlet Bahçeli ve Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel'in yanına giderek bir türküsünü protokol önünde okudu.

Zara konseri öncesinde ise fantezi müziğin önemli isimlerinden Çimen sahne aldı. Çimen, seslendirdiği şarkılarla vatandaşlara eğlenceli dakikalar yaşattı.
Programın sonunda Ankara Şampiyonu olan Etimesgut Belediyesi Judo Takımı, kupalarını Başkan Demirel'e takdim ettiler. Kısa bir konuşma yapan Demirel, katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2009 Salı 12:39:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?