3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Ziraatçılar Derneği Genel kurulu başladı

Ziraatçılar Derneği Başkanı İbrahim Yetkin, tarım ilacı yönetmeliğinde teknikerlerin yetkilendirilmemesine tepki göstererek, Bakan Eker'le konuyu diyalog yoluyla çözmek istediklerini söyledi.

Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) 38. Olağan Genel Kurulu bugün Ankara Ticaret Odası toplantı salonunda başladı. Divanın seçilmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kurulda konuşan TZD Genel Başkanı İbrahim Yetkin, tarım sektörünün ekonominin emniyet sibobu olduğunu ve sektörün son yıllarda büyüme gösterdiğini söyledi.

Yetkin, "Tarımsal büyüme ya da küçülme ekonominin genelini etkiler. En zor koşullarda sığınma limanı gibidir tarım sektörü" diye konuştu. 2007-2008 yıllarındaki kuraklığa rağmen tarımsal alanda istihdamda ciddi azalma görülmediğini belirten Yetkin, son bir yıl içinde de 750 bin kişinin köyüne geri dönerek atıl tarlasını yeniden işlemeye başladığını bildirdi.

G-20 toplantısında gelişmekte olan ülkelere kredi desteğinin kolaylaştırılmasına yönelik alınan kararlardan memnuniyetini dile getiren Yetkin, "Bu durumda IMF'in 2001 krizinde yaptığı gibi felaket tablosuna katkıda bulunmaktan çok reel ekonomi ve tarım sektörüne katkıda bulunmasını bekliyoruz. IMF ile pazarlık
sürecine girilmesine olumlu bakıyoruz. IMF'yi bizim gibi ülkelerin ekonomisini canlandırmak gibi bir görev yüklenecekse tarım sektörü de bundan faydalanmalıdır" şeklinde konuştu.

Tarım ilaçlarının reçeteyle satılmasına ilişkin çıkarılan yönetmelikte sadece mühendislerin yetkilendirilmesi ve tarım teknisyen veya teknikerlerinin kapsam dışı bırakılması konusundaki endişesini dile getiren TZD Genel Başkanı İbrahim Yetkin, "Tarım teknisyenlerinin emekli olduktan sonra bu işi yapamaması çok ciddi bir çelişkidir. Yetki kullanımında da yer verilmemesi, bu da ciddi bir çelişki. Sadece mühendislere veriliyor" dedi. Yetkin, konuyu diyalogla çözmekten umutlu olduğunu, Bakan Eker'legörüştüğünü ve sorunu çözümüne dair söz aldığını da ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 13:33:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?