3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Zırhlı ejder görücüye çıktı

Nurol Holding tarafından Genekurmay için özel hazırlanan yüzde yüz Türk yapımı 6x6 zırhlı Zırhlı Tekerlekli Araç Ejder basın mensuplarına tanıtıldı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın Güneydoğu'da bazı bölgelere verilmesi için 24 Nisan'da 336 tane mayına karşı zırhlı araç alacak. Nurol Makine Sanayi Genel Müdür Yardımcısı Tanju Torun, Ejder'in mayın patlamasına karşı rahatça korunma özelliği taşıdığını belirterek, içinde tavana asılı koltuk sistemi sayesinde mayın patlamalarına karşı Mehmetçiğin yaralanma riskinin zayıf olduğunu açıkladı.

Torun 24 Nisan'da Genelkurmay Başkanlığı'nın 336 adet mayına karşı zırhlı araç alacağını hatırlatarak, Nurol tarafından Ejder'in TSK'ya girmesini beklediklerini ifade etti. Ejderin tasarımı sadece mayının patlama etkisinin araca nüfuz etmemesine değil, aynı zamanda içerisindeki personele tesirini de en aza indirmeye ve dolayısıyla standartlar içerisinde kalarak personelin hayatı idamesinde temine dayanıyor. 12 kişi taşıyabilen, 18 tonluk Ejder 6x6 Zırhlı Personel Taşıyıcı Araç'ın tasarım safhası, 1.5 yıl fonksiyonel prototipin imalatı ise 6 ay sürdü.

Toplam iki yıllık süreçte 60'ı aşan deneyimli teknik kadronun çalışmaları
ile imal edildi. Üstün tasarımı neticesinde, araç içerisinde personel ergonomik olarak oturabilmekte ve personelin silah ve cephaneleri de taşınabiliyor. Araç dışına yerleştiriliş kameralar sayesinde, araç içerisindeki ekranlar vasıtasıyla şoför, komutan ve manga personeli, araç dışını seçimlerine bağlı olarak kesintisiz gece ve gündüz izlenebiliyor.

Mükemmel arazi performansı olan Ejder C-130 taşınabilir özelliği var. Ejder, Nurol Sanayi içerisinde basın mensuplarına yürüyüş testi yaptı. Ejder'in havuzun içine girerek gösterisi basın mensuplarından tam not aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2009 Salı 17:37:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?