22
Mayıs
2024
Çarşamba
AKYURT - ANKARA

Mahallelere hizmet seferberliği

Belediye Başkanımız Gültekin Ayantaş tarafından 5216 sayılı yasa ile mahalle statüsü kazanan ilçemize bağlı köylere hizmet seferberliği başlattı.

Her Cuma ve Cumartesileri ilçeye bağlı bir köy olmak üzere ilçe merkezinin dışında kalan taşra mahallelerin acil çözüm bekleyen sorunları yapılacak bu çalışmalarla bir bir çözüme kavuşturulacak.

Çalışmalara 02.06.2006 Cuma günü Elecik mahallesinde start verildi.Yapılacak olan bu çalışmalarla yol, kanal, içme suyu, sinekle mücadele, muhtaç ailelere yardım gibi konularda sıkıntılar 4 aylık bir süre içerisinde ilçedeki tüm mahalleler bu hizmetten yararlanarak acil çözüm bekleyen sorunları çözüme kavuşacak. İleriki zamanlarda yapılacak çalışmalar için de bir ön hazırlık amacı taşıyan çalışmaların ilk etabı Elecik Mahallesinde tamamlandı.

Olumsuz hava şartları nedeniyle bozulan köy yoluna gerekli yamaların yapıldığı, kanal sorunu olan evlerin kanal sorununun çözüldüğü, mahalle arasındaki yolların stabilizasyonu ve sinekle mücadele için ilaçlama çalışmalarının yapıldığı köyde Başkan Ayantaş sıkıntıları birinci ağızlardan dinleme imkanı buldu.

Yaklaşık 40 kişilik bir ekiple çalışmalarını yürüten ve yapacakları çalışmalarla zaman içerisinde taşra mahallelerin de merkez mahallelerle aynı imkanlara kavuşacağını belirten Başkan Ayantaş kısa vadede bu sorunları çözmenin çok zor olduğunu orta ve uzun vadede tüm sorunları bir bir çözeceklerini belirtti.

akyurt belediyesi
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2007 Salı 12:11:24
Güncelleme :18 Aralık 2007 Salı 12:21:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?