15
Mayıs
2024
Çarşamba
AKYURT - ANKARA

Ücretsiz altyapı desteği

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'ya ilişkin 8 yıllık hedeflerini anlattı.

28 Ocak 2007


Başkan Gökçek, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen KOBİ Bilgi ve Eğitim Fuarları (KOBİF) toplantısına katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, 'Kobiler ve Ankara' konulu yuvarlak masa toplantısında yaptığı konuşmada, Ankara'ya ilişkin önümüzdeki sekiz yıllık hedeflerini katılımcılara anlattı. Başkan Melih Gökçek, Ankara'nın bir kongre merkezi olması gerektiğine vurgu yaparak, Ankara'da doğru dürüst bir kongre merkezi bile bulunmadığını, ancak şu anda 3 tane kongre merkezinin yapımının sürdürüldüğünü belirtti. 2 tane de küçük kongre merkeziyle toplam 5 kongre merkezinin 2008 yılı sonuna kadar başkente kazandırılacağını söyledi. Ankara'nın ayrıca bir üniversite kenti olması gerektiğini söyleyen Başkan Gökçek, "Bilkent Üniversitesi ile Teknokent kurulması konusunda ciddi bir işbirliğimiz var. Üniversitelere alt yapı konusunda her türlü desteğe hazırız" dedi.


Üçüncü olarak, Ankara'nın bir sağlık kenti olması gerektiğini ifade eden Melih Gökçek, bu konuda Büyükşehir Belediye Meclisi'nin almış olduğu bir prensip kararı bulunduğuna dikkat çekerek, hastane kurmayı talep eden kişiye her türlü desteğin verildiğini belirtti. "Ankara sanayi kenti olmalı" diyen Başkan Gökçek, Ankara'nın sanayide İstanbul'un ardından 2. kent olması gerektiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak, KOBİ'leri desteklemek maksadıyla Belediye Meclis kararıyla Kazan Sanayi Bölgesi, Keresteciler Sitesi, Akyurt ve Hasanoğlan gibi küçük sanayi bölgelerine ücretsiz altyapı desteği verdiklerini belirtti. Gökçek, "Kazan'dan duyduğumuz haberlere göre ilçeye 10 bin istihdam sağlandı ve Kazan'a ters göç başladı. Diğer ilçelerde de benzer hadiseler oldu. Bunlar mükemmel hadiseler" diye konuştu.


Yeni çıkan 4562 sayılı Organize Bölge Kanunu'nu belediyeciler olarak kesinlikle tasvip etmediklerini açıklayan Başkan Melih Gökçek, "Bu kanunla organize sanayileri imar planını, altyapılarını, her şeylerini kendileri yapma imkanına sahip. Bu bence, sanayi bölgelerini yönetenlerin kişisel menfaatleriyle ilgili bir olay. Bu durumda destek vermemiz mümkün değil. Ama bunun yanında daha önceki sanayi bölgelerini desteklemek boynumuzun borcu" dedi.


KOBİ'lere altyapı ve eleman konularında her zaman destek vermek istediklerini anlatan Gökçek, BELTEK kurslarında açılacak kurslarla ara elemanlar yetiştirileceğini, eğer KOBİ'ler isterse işbirliği yapabileceklerini söyledi. Ankara'nın ticarette de bir numara olmasını istediklerini belirten Başkan Gökçek, şu anda başkentte 10 tane dev alışveriş merkezinin yapıldığını kaydetti. Ankara için araştırma merkezleri kurulması gerektiğine dikkat çeken Gökçek, ATO, ASO ve TOBB ile her yıl toplantılar yapılması sonrasında Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak üzerlerine düşenleri yapmaya hazır olduklarını da söyledi. Ankara'nın turizm kenti de olması gerektiğini söyleyen Gökçek, "Kazanç getirecek olan turistleri başkente çekecek olan projeler yapılmalı. 6 tane dev rekreasyon alanı yaptık ki dünyanın hemen hemen hiçbir kentinde yok. 6 tane ve 2 yıl içinde 3 tane daha yapılacak" ifadelerini kullandı.


Disneyland projesi ve hayvanat bahçesi projelerine de dikkat çeken Gökçek, KOBİ'lere her türlü desteği verdiklerini ve vereceklerini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2007 Salı 11:47:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mert sancak IP: 85.98.241.xxx Tarih : 3.01.2008 11:23:26

gümüşhane ogs böldesindeki destekderiniz hakkında bilgi edinmek istiyorum örneğin parsellenmiş arsalarda hafriyat için heran gibi bir desteğiniz varmı kimini devlet yaptırmış kimini şahıs heran gibi bir desteğiniz varmı bu konuda ilgi gösterdiğiniz için tşkr eder cevabınızı bekliyorum