22
Mayıs
2024
Çarşamba
AKYURT - ANKARA

Yalçın Menteş'ten Yolluk

Akyurt Belediyesinin sosyal ve kültürel faaliyetleri hızla devam ediyor. Belediyecilikte asli vazifelerden biri de hiç şüphesiz ilçedeki sosyal ve kültürel faaliyetlerle vatandaşı bilgilendirmek ve ilçedeki sosyal yaşamı canlandırmak.

Günümüzün en önemli sorunlarından birisi olan, kullanma yaşının 11 e düştüğü Alkol ve Madde bağımlılığının insan üzerindeki etkilerinin konu edildiği İbret-i alem için alkol karşıtı tek kişil tiyatro oyunu “YOLLUK” usta tiyatrocu Yalçın MENTEŞ tarafından 10 Aralık 2007 Pazartesi günü saat 16:00 da ilçedeki öğrencilerin izleyebilmesi için, saat 19:30 da herkese açık ve ücretsiz olarak 2 seans halinde Belediyesi Konferans Salonunda sahnelendi. Salonu dolduran vatandaşların büyük beğenisini kazanan oyun; alkolün şişede durduğu gibi durmadığını gösteren onlarca örneğin de sergilendiği oyun izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.

Traji-komik görüntülerinde de yer verildiği oyunda alkol ve uyuşturucunun kişi, aile ve toplum üzerindeki olumsuz etkileri, toplumda açtığı derin yaralar ilginç örneklerle usta tiyatrocu tarafından 2 perde olarak sahnelendi. Bağımlılık yapan maddelerin insan yaşamından maddi manevi birçok şeyi kaybetmesine neden olduğunun altının çizildiği oyunda “zararın neresinden dönülse kârdır. Dileyen herkes bu bağımlılıktan kurtulabilir” mesajı verildi.

Belediyelerin insanlara hizmet eden kuruluşlar olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş en büyük yatırımın insana olan yatırım olduğunu belirterek halkı ve gençleri alkol ve uyuşturucunun zararları hakkında bilinçlendirmek için bu oyunu seçtiklerini belirtti.

akyurt belediyesi
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2007 Salı 12:16:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?