19
Mayıs
2024
Pazar
ALTINDAĞ - ANKARA

ETKİNLİKLER SONA ERDİ

5. HACI BAYRAM-I VELİ

KÜLTÜR ve SANAT ETKİNLİKLERİ YAPILDI.

 

         Altındağ Belediyesi’nce her yıl düzenlenen “Geleneksel Hacı Bayram-ı Veli Kültür ve Sanat Etkinlikleri”nin 5.si 17-21 Nisan tarihleri arasında yapıldı. Hacı Bayram-ı Veli’nin Türbesinin ziyaretiyle başlayan etkinlikler dört gün sürdü.

 

         Hacı Bayram-ı Veli’nin Solfasol’da doğduğu evde yapılan anma töreninde; Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin mehteran takımı izleyenlere hoşça vakit geçirtti. Yetkililerce, Hacı Bayram-ı Veli’nin  dünya görüşü anlatılarak, özellikle genç nesillerin insan sevgisi ve hoşgörü üstüne kurulu Hacı Bayram-ı Veli’nin felsefesi anlatılması gerektiği belirtildi.

 

         Ebru sanatı sergisi, tiyatro ve sinema gösterilerinin de yer aldığı etkinliklerde Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Türk Halk Müziği Korosu ile Altındağ Belediyesi Türk Tasavvuf Müziği Korosu’nun konserleri büyük ilgi gördü. Tiyatro gününde, Altındağ bölgesinden gelen öğrenciler salonu hınca hınç doldurarak, Ankara Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Yönetmeni M. Tahir İKİLER yönetimindeki Pantomim, Hacivat-Karagöz ve Ortaoyunu gösterilerini coşkuyla izlediler.

 

         Düzenlenen şiir gecesinde ise; Şair-Ş.Urfa Milletvekili M. Atilla MARAŞ, Şair-Yazar Yahya AKENGİN, Müzisyen Ata GEDAR, Şairler Cemal SAFİ, İlter YEŞİLAY, Abdullah SATOĞLU, Mehmet Hacı İSMAİLOĞLU, Temel ÇAKI ile Latif ŞİMŞEK Hacı Bayram-ı Veli’nin dizelerinin yanı sıra kendi şiirlerini de seslendirerek, şiir severlere nostaljik anlar yaşattı.

 

         5.Hacı Bayram-ı Veli Kültür ve Sanat Etkinlikleri’ne; Altındağ Belediyesi Meclis Üyeleri, Altındağ Belediyesi Başkan Yardımcıları Mehmet GÜREL, Balamir GÜNDOĞDU ve Gökalp YILMAZ, Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret YILMAZ, Altındağ Müftüsü Muammer TURAN, Hacı Bayram-ı Veli’yi Sevenler Derneği Başkanı Mustafa MERT ile Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yayın Tarihi : 23 Nisan 2004 Cuma 13:35:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?