29
Mayıs
2024
Çarşamba
ALTINDAĞ - ANKARA

500 çocuğa görkemli sünnet şöleni

Altındağ Belediyesi tarafından düzenlenen sünnet şöleninde 500 çocuk sünnet edildi.

Seğmenler Kent Meydanı'nda düzenlenen şölenle 500 çocuğu sünnet ettiren Altındağ Belediyesi, miniklerin sünnet kıyafetlerini de hediye etti.

Altındağlılar'ın büyük ilgi gösterdiği şölene, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Haluk İpek'in yanı sıra Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, AK Parti Altındağ İlçe Başkanı İdris Atalay, başkan yardımcıları Balamir Gündoğdu ve Gökalp Yılmaz'ın yanı sıra belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarları katıldı.

Şölende bir konuşma yapan Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki, özellikle son zamanlarda basında yer alan toplu sünnet törenlerinin olumsuzluğuna ilişkin haberlere değinerek, "Bu tür toplu organizasyonlarda hijyen koşullarına dikkat edilmesi gerektiğini bildiğimiz için organizasyonu uzun süreye yaydık. Çocuklarını sünnet ettirmek isteyen ebeveynlere sıra numarası vererek, onları tam teçhizatlı bir sağlık merkezine yönlendirdik. Böylece çok kısa sürede toplu operasyon yapılmasını ve yavrularımızın çeşitli enfeksiyonlar kapması riskini en az düzeye indirdik. Anne babalar, çocuklarını sanki evlerinde sünnet ettiriyormuş gibi gönül rahatlığı içinde evlatlarının erkekliğe ilk adım atışını yaşadılar" dedi.

Belediye hizmetlerinin sadece yol, imar, asfalt ya da altyapı gibi işleri kapsamadığını vurgulayan Tiryaki, "Toplumun tümünün ihtiyaçlarına cevap verecek sosyal etkinlikler, organizasyonlar düzenlemek; kurslar ve eğitim kurumları açmak da belediyelerin en önemli görevlerindendir" diye konuştu.

Maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarını sünnet ettirdikten sonra çoğu zaman bu önemli olayı kutlamak için bir eğlence düzenleyemediğini ifade eden Tiryaki, "Her çocuğun o sünnet kıyafetini giymeye ve o gün gönlünce eğlenmeye hakkı var. Biz de bugün burada bunu yapıyoruz. Çocuklarınızın bol bol fotoğraflarını çekin, bu anları ölümsüzleştirin" şeklinde konuştu.

Sünnet şöleninin geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Altındağ Kaymakamlığı ile işbirliği içinde yapıldığını kaydeden Tiryaki, "Belediye olarak biz operasyon ve ilaç masrafları ile sünnet kıyafetlerini karşıladık. Kaymakamlığımız da her miniğe 50 YTL cep harçlığı verecek. Sayın Kaymakamımıza yavrularımız adına teşekkür ediyorum" dedi.

Altındağlı çocukların da diğer ilçelerde yaşayan çocuklar gibi kaliteli zaman geçirmeye, boş vakitlerini eğitici ve yararlı merkezlerde değerlendirmeye hakları olduğunun altını çizen Tiryaki, "En büyük çabamız, bugün burada yüzleri ışıl ışıl olan çocuklarımızın yarınlara güvenle bakmasını sağlamak. Altındağ'daki dev yatırım hamleleri bu yüzden, Altındağ bu nedenle dev bir şantiye gibi görünüyor" diye konuştu.

Şölene katılan minikleri palyaçolar, uzun adam ve kuklalar eğlendirdi. İzleyenlere bol bol balon dağıtan, onlarla dans eden ve şarkılar söyleten palyaçolar, yaptıkları gösterilerle alkış aldılar. Altındağ Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu Şefi Cengiz Taşkent ve Türk Halk Müziği Korusu Şefi Eylül İlkim İlk de verdikleri konserlerle Altındağlıları coşturdular.

Yaklaşık 2 saat süren etkinlikte, sünnet olan minikler Başkan Tiryaki ile fotoğraf çektirmek için yarıştılar. Bu yıl Altındağ'ın "minik dev adam"ı ise henüz 4 aylık olan Çağrı bebek oldu. Kendisine uygun sünnet kıyafeti olmadığı için şölene bebek tulumuyla katılan ve etrafına gülücükler dağıtan Çağrı ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek ve Başkan Tiryaki fotoğraf çektirdi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2008 Pazartesi 16:30:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?