18
Mayıs
2024
Cumartesi
ALTINDAĞ - ANKARA

60 bin YTL'lik altını alıp kaçtılar

Altındağ'da bir kuyumcuya giren soyguncular, 60 bin YTL değerinde altın bulunan kasayı alarak kaçtı. Ankara’da birkaç hafta önce Sarayköy’de bir kuyumcudan 6 kg altının çalınmasının ardından bu sefer de Aydınlıkevler’de bir kuyumcu soyuldu.

Aydınlıkevler Çevreli Caddesi 13/A’da bulunan Hüseyin Özen’e ait Burcu Kuyumcusu’na kimliği belirsiz kişi veya kişiler, gece bilinmeyen bir saatte alarmın olmamasından faydalanarak kapıyı ve kepenkleri kırarak içeri girdi. Hırsızlar 60 bin YTL değerindeki 3 kg altın bulunan kasayı alarak kayıplara karıştı. Sabah işyerine gelen Hüseyin Özen, dükkanının soyulduğunu fark ederek polise bildirdi. Olay Yeri İnceleme ekipleri parmak izi incelemesi yaptı.

Olay yerine gelerek incelemede bulunan Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan Çavuşculu, bir süre öncede Sarayköy’de bir soygun meydana geldiğini hatırlatarak, "Ülkemizin diğer illerinde de bu tür olaylar meydana gelmekte. Ancak, herkes ferdi olduğu için toplum olarak hepsini duymamaktayız. Bunun önlenebilmesi için mutlaka Kuyumcular Federasyonu işyeri açma standardını belirlemesi gerekir. Alarm sistemi olmayan, kepengi doğru standartlara uygun olmayan, işyerine ve her yere gelişigüzel kuyumcu dükkanı açılmasının önlenmesi gerekir. Bunun içinde Türkiye Kuyumcular Federasyonu’na ihtiyaç var" dedi.

Çavuşculu, 60 bin YTL değerindeki altının çalındığını belirterek, işyerinde gerekli önlemlerin alınmadığını ve alarm sisteminin olmadığını kaydetti. Çavuşculu, kuyumcuları daha dikkatli olmaya çağırarak koruma sistemlerine özen göstermelerini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2005 Salı 12:58:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?