21
Mayıs
2024
Salı
ALTINDAĞ - ANKARA

Altındağ 57 mahalleye inecek

Altınağ Belediye Başkanı Veysel TİRYAKİ Altındağ İlçesi Mahalle Muhtarlarıyla Yunus Emre Kültür Merkezinde toplantı yaparak, İlçenin sorunları hakkında bilgi alıp, fikir alış verişinde bulundu. İlçenin kalkınması için Yerel Yönetimler olarak Belediye Muhtar iş birliği içerisinde ne gerekiyorsa yapılacağını ifade eden Başkan TİRYAKİ konuşmasında: “Bölgemizde 113 olan Mahalle sayısı fazladır. Bu konudaki asıl talep Valilik ve Kaymakamlıktan gelmiştir. Yaptığımız bir aylık bir çalışma içerisinde bir kısım mahallelerin kaldırılmasıyla 57’ye düşeceği görüldü. Seçilen muhtarların özlük haklarında herhangi bir kayıp olmayacaktır” dedi.

Konu ile ilgili taleplerini ifade eden bazı mahalle muhtarları çalışmaların yapılması esnasında görüşlerinin alınmasını talep ettiler. Mahallelerinin problemlerini de dile getiren Muhtarlar; sokakların asfaltlanmasını, temizliğinin yapılmasını, park ve oyun alanlarının açılmasını istediler.

Büyük parklar ve oyun alanları yapılacak. Her sokak en azından bu yıl asfalt yamaları yapılarak tamir edilecektir. Pazaryerleri, Cadde ve Sokaklar temizlenerek pırıl pırıl olacaktır. Sosyal ve Kültürel Muhtarları dinleyen Başkan TİRYAKİ Altındağ İlçesinin Ankara’nın ilk yerleşim yeri olması münasebetiyle kaçak yapılaşmanın ve çarpık kentleşmenin yoğun olduğu bir bölgedir diyerek konuşmasına devam etti. “Yerel Yönetimler olarak birlikte Altındağlıya hizmet edeceğiz. Görevi devraldığımız günden bu güne Belediyedeki hantal yapıyı değiştirmeye çalıştık. İki bin olan personel sayısını indirmeye çalışıyoruz. Personel fazlalığı vardır. Bu güne kadar 182 personel emekli oldu. Bakanlıklarla görüşmelerim devam ediyor, personel sayısını daha da indirmeye çalışıyorum. Bu günkü şartlarda 500 personel yeterlidir. İlçemizdeki Okulların memur ihtiyacı olmasına rağmen Milli Eğitim Bakanlığı personel verememektedir. Biz atıl durumda olan fazla personeli okullarda görevlendirerek faydalı olmaya çalışıyoruz. Bu güne kadar ben yakın çalışma arkadaşlarımı bile naklen atamadım. Geldikleri kurumlardan maaşlarını almaktadırlar” diyen Başkan TİRYAKİ “Bölgemizdeki yolları açmak için gecekondular yıkılacaktır. Tabiî ki gecekondular yıkılırken gecekondu sahipleri mağdur edilmeyip, paraları ödenecektir. Bizler cadde ve sokakları açacağız ki müteahhitlerde Altındağ’a girip inşaatlar yapacaktır. Küçük parklar değil faaliyetlerimiz artarak devam edecektir. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız tespit edilerek, neye ihtiyacı varsa evine kadar teslim edilecektir. Hep birlikte Altındağ için ne gerekiyorsa yapacağız." diyerek muhtarlara çalışmalarında başarılar diledi.

Ramazan YAMAN
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2004 Cuma 17:28:58
Güncelleme :22 Eylül 2004 Çarşamba 16:16:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?