23
Mayıs
2024
Perşembe
ALTINDAĞ - ANKARA

Altındağ Belediyesi'nden örnek hizmet

Altındağ Belediyesi; Ankara metrepol belediyeleri içerisinde ilk defa “e-belediyecilik” uygulamasını başlatarak, örnek hizmetlerine bir yenisini daha ekledi.

 Çağdaş teknolojiyi yakından takip eden Altındağ Belediyesi, İnternetten Vergi Takibi ve Ödeme (kredi kartı ile veya ilgili banka hesabından ya da başka bankalardaki hesabından EFT yaparak) ile Vergi Borçlarının Öğrenilmesi ve İnternetten Online Başvuru ve Takibi  işlemlerini başlatmıştır.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Altındağ Belediye Başkanı M. Ziya KAHRAMAN “Yoğun bir vergi mükellefine sahip olan belediyemize, gerek nüfus yoğunluğu gerekse yüz ölçümünün büyük olması ulaşımı güçleştirmektedir. Altındağ bölgesi işyeri ve sanayi merkezi olması nedeni ile, işyeri sahipleri; yoğun olan işlerini bırakıp gerektiğinde belediyemiz hizmet binasına gelme imkanı bulamamaktadırlar. Mükelleflerimizin bir kısmının Ankara’nın başka ilçelerinde veya başka şehirlerde ikamet etmesi, hatta yurtdışında bulunması nedeniyle belediyemiz ile olan her türlü işlerinin takibinde zorlanmaktadırlar.

            Bu nedenle, teknolojik gelimeleri kullanarak; kendi Web Server’ımız üzerinden ve bizzat Bilgi İşlem Müdürlüğünce hazırlanan ve güncellenen Web Sitemiz (www.altindag-bld.gov.tr) aracılığıyla mükelleflerimiz 7 gün 24 saat; dünyanın neresinde olursa olsun, belediyemizle ilgili tüm vergilerini internetten takip edebiliyor, Kiracısının Çevre Temizlik Vergisini ödeyip ödemediğini kontrol edebiliyor, vergilerini Online olarak gerek kredi kartı ile, gerekse herhangi bir banka hesabından EFT yoluyla ödeyebiliyor” diyen Başkan KAHRAMAN “Ayrıca, yine Ankara’da ilk defa Vakıfbank’la yaptığımız anlaşma çerçevesinde başlattığımız bir uygulama ile; Belediyemiz Tahsilat Salonundaki Elektronik POS Cihazları yoluyla Kredi Kartı ile tüm vergilerini ödeme imkanı sağlanmıştır. Mükelleflerimiz Belediyemize gelmeden Web Sitemiz aracılığı ile 7 gün 24 saat her türlü belediyecilik işlemleri hakkında detaylı bilgi alabilmenin yanısıra dilekçe, form ve ilgili evraklara ulaşabilecektir. Internetteki Beyaz Masa yoluyla da online olarak sorunlarını ileten halkımıza en kısa sürede cevabını alabilme imkanı sağlanmıştır” diyerek İnternetin getirdiği kolaylıkları ifade eden Başkan KAHRAMAN “Belediyemiz Web Sitesinde oluşturduğumuz Mail Listesi sistemi ile Internet kullanan ve mail adresi olan mükelleflerimiz bir veri tabanı altında toplamaktadır. Bu sayede Belediyemizin Web Sitesindeki değişiklikler ve belediyemizin her türlü güncel duyuruları bu mükelleflere anında ulaşmaktadır.” Her zaman gelişmelere ayak uydurarak  bilgisayarın verdiği kolaylıkları halka yansıtmaya devam edeceklerini belirten Başkan “2004 yılı içerisinde ise; GPRS (Kablosuz Uzaktan Bağlantı) sistemi ile çalışan el terminalleri aracılığı ile vatandaşımızın ayağına kadar gidilerek vergi tahsilatı yapılacaktır. Yine ayrıca; İsteyen mükelleflerimiz belediyemizin ileriki günlerde duyuracağı SMS (Cep telefonundan kısa mesaj) numarasına kısa mesaj göndererek belediyemize ne kadar borcu  olduğunu öğrenebilecektir”dedi.

Uygulamayı da Vakıfbank Bilgi İşlem Daire Başkanı Abdi Serdar ÜSTÜNSALİH ve Samanpazarı Şubesi ile Belediye yetkilileriyle birlikte bizzat basın mensuplarına gösteren Başkan KAHRAMAN, vergisini yatırmaya gelen birkaç mükellefinde vergilerini: kredi kartıyla elektronik POS cihazından ve internet aracılığıyla kredi kartı hesabından vergi ve kira ödemelerini gerçekleştirdi. Hizmetlerinden dolayı mükellefler Başkana memnuniyet ve teşekkürlerini ilettiler. 

 

 

 

Yayın Tarihi : 9 Aralık 2003 Salı 00:00:02
Güncelleme :2 Şubat 2004 Pazartesi 11:13:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?