18
Mayıs
2024
Cumartesi
ALTINDAĞ - ANKARA

Altındağ Belediyesi'nden sağlıklı çöp kampanyası

Altındağ Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü tarafından başlatılan sağlıklı çöp kampanyasına vatandaşlar ilgi gösterdi.

Altındağ Belediyesi tarafından başlatılan ’Temiz, Sağlıklı ve Yeşil Bir Altındağ İçin El Ele’ kampanyasına öncülük yapan Çevre Koruma Müdürlüğü Altındağ bölgesinde özel büzgülü çöp poşeti dağıtımına başladı. Altındağ bölgesindeki dağıtımına Aydınlıkevler Uzayan Sokak’tan başlatılan uygulama kapsamında her eve aylık çöp poşeti bırakıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çevre Koruma Müdürü Seyit Ali Kurtuluş, "Belediye başkanımız Veysel Tiryaki’nin ’Altındağ ve Ankara hepimizindir’ sloganı çerçevesinde Altındağımızın her sokağına bu hizmeti götürmeyi hedefliyoruz. Amacımız çöp poşetlerini dağıtarak çevrenin kirletilmesini önlemek ve daha temiz bir Altındağ oluşturmaktır. Bu uygulamamız sürekli olacak ve vatandaşlarımıza kapıları çalınarak çöp poşeti bırakılacaktır" dedi.

Uygulamaya start verilen Uzayan Sokak’ta kapılar çalınarak verilen çöp poşeti uygulamasından esnaf da yararlanacak. Kampanyada kullanılan çöp poşetlerinde ağzında çöp dağılımını ve çevreyi kirletmeye engel olacak büzgü sistemi bulunuyor. Ayrıca, limon kokusu ile çevreyi rahatsız etmeyen bir koku yayılıyor. Çöp poşetlerinin üzerinde ’poşetlerin ağzının bağlanması, saat 21.00’den sonra kapı önlerine çıkarılması ve kedi ile köpeklerin parçalamalarını önlemek için üzerine sirke damlatılması’ şeklinde sağlık uyarıları da yer alıyor.

ANKARA (İHA) -
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2004 Pazartesi 17:02:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?