19
Mayıs
2024
Pazar
ALTINDAĞ - ANKARA

Altındağ Belediyesi'nden ücretsiz göz taraması

Bugün Altındağ Belediye sarayı önünde başlayan göz taraması açılışında konuşan Belediye Başkanı Veysel TİRYAKİ, 11 yaşından bu yana 3 gözlük birden kullandığını ve gözlerinin ileri derecede bozuk olduğunu, bu yüzden göz sağlığının önemini çok iyi bildiğini ifade ederek, kendileriyle işbirliği yapan Kudret Göz Hastanesi yetkililerine teşekkür etti.

Altındağ’ın merkez ilçe olmasına rağmen nüfusunun yüzde 85’inin yoksul olduğunu vurgulayan Başkan TİRYAKİ, göz taraması gibi ücretsiz sağlık hizmetlerinin önemine değindi. Okullar açıldığında öğrenciler için de göz taraması yapacaklarını sözlerine ilave eden Veysel TİRYAKİ, göz rahatsızlığı olan vatandaşlara da geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Göz Taramasını yapan teknisyenler, Tonametre ve Kerometre cihazları ile göz tansiyonu ve göz değerlerini tespit ettiklerini, gerekli görülen hastaları hastaneye gitme konusunda yönlendirdiklerini bildirdiler.

5-23 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan halka açık ücretsiz göz taraması, Altındağ Belediyesi Binası önünde 5-6-7 Temmuz, Örnek Sağlık Ocağı’nda 8-9 Temmuz, Hacılar Sağlık Ocağı’nda 12-13 Temmuz, Hüseyingazi Kültür Merkezi’nde 14-15 temmuz, Yaşlılarevi’nde 16 ve 19 Temmuz, Siteler Zabıta Karakolu’nda 20-21 Temmuz, Solfasol Hacı Bayram Veli Sevenler Derneği önünde 22-23 Temmuz günlerinde yapılacaktır.

Ramazan YAMAN
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2004 Salı 08:15:13
Güncelleme :27 Eylül 2004 Pazartesi 14:40:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?