27
Mayıs
2024
Pazertesi
ALTINDAĞ - ANKARA

Altındağ'da "Uluslararası Şiir Akşamı"

Altındağ Belediyesi Eğitim Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Altındağ'da Şiir Akşamı' etkinlikleri Kosovalı, Azerbaycanlı ve Iraklı şairlerin katılımıyla bu yıl uluslararası bir boyut kazanıyor.
 
İlki geçtiğimiz yıl düzenlenen ve Altındağlılar'ın yanı sıra Ankaralı şiirseverlerin de büyük ilgi gösterdiği etkinlik, bu yıl 18 Kasım Cumartesi akşamı saat 18.30'da Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Mehmet Aycı, Erdem Bayazıt, Celal Fedai, Recep Garip, Nurullah Genç, Turan Koç Cahit Koytak, Mehmet Atilla Maraş, Ali K. Metin, Mustafa Özçelik, Adnan Özer ve Ali Ural gibi başarılı ve tanınmış şairlerin yanı sıra Kosovalı şair Zeynel Beksaç, Azeri şair Vakıf Behmenli ve Iraklı şair Fevzi Ekrem Terzi de şiirleriyle geceye renk katacaklar. Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan Şiir Akşamı'nda TRT Sanatçısı Kenan Günel de bir Türk Sanat Müziği konseri verecek. İki bölümden oluşan Şiir Akşamı'nda katılımcı şairlere teşekkür belgesi verilecek.
 
Bu yıl değişik uluslardan şairlerin katılımıyla uluslararası bir boyut kazanacak olan Şiir Akşamı'nın Altındağ'ın kültürel yaşantısını zenginleştirmek için atılmış önemli bir adım olduğunu kaydeden Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Keleş, "Altındağ, Cumhuriyet'in kurulduğu yıllardan bu yana Ankara'nın kültürel başkenti olma özelliği taşımıştır. Ankara'daki en büyük tiyatro salonlarının, opera binasının ve diğer tarihi yapıların Altındağ'da olduğunu göz önünde bulundurursak ilçemizin kültür hayatına olan katkısı ortaya çıkacaktır" dedi. Belediye olarak ilçenin sadece fiziki altyapısını değiştirmeyi değil, kültürel yapısını da geliştirmeye çalıştıklarını belirten Keleş, açılan kültür merkezlerinde verilen değişik kurslar ve Şiir Akşamı gibi etkinliklerin ilçedeki kültürel yaşantının zenginleştirilmesi için çok önemli adımlar olacağını bildirdi. Keleş, "Sadece Altındağlıları değil tüm Ankaralıları bu yıl uluslararası nitelik kazanan etkinliğimizde görmek isteriz" çağrısında da bulundu.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2006 Perşembe 14:55:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?