18
Mayıs
2024
Cumartesi
ALTINDAĞ - ANKARA

Altındağ'da 315 Çocuk Sünnet Edildi

Altındağ Belediyesi Sağlık Müdürlüğü yetkilileri yaptığı açıklamada 600 çocuğun sünnet edilmesini hedeflediklerini, ancak 315 çocuğun müracaat ettiğini belirterek, sünnet müracaatlarının devam ettiğini bildirdiler.

Altındağ Belediyesi sünnet olacak çocuklara sünnet öncesi Sünnet kıyafeti olarak Gömlek, Şapka, Maşallah ve Papyon, Sünnet sonrası ise ağrı kesici ve antibiyotik ilaçlar dağıttı. 315 çocuğun sünneti sonrası yapılan şölende de sünnet çocuklarına çeşitli hediyeler verildi.

Şölen Altındağ Kaymakamı Mustafa ALTINTAŞ, Altındağ Belediye Başkanı Veysel TİRYAKİ, Belediye Meclis üyeleri, Muhtarlar ve çocukların aileleri ile halkın katılımıyla; İllüzyon ve Halk oyunları gösterisi ile Sanatçılar Mustafa ÖZCAN, Özlem ÖZDEMİR ve Şenol ÖZYAKUP konseriyle coşkulu gerçekleşti.

Altındağ Kaymakamı Mustafa ALTINTAŞ şölende yaptığı konuşmada, etkinliği düzenleyen başta Altındağ Belediye Başkanı olmak üzere çalışanlarına teşekkür ederek, sosyal bir hizmet çalışması olan sünnetin Altındağ da geleneksel bir hizmet haline geldiğini vurguladı. Altıntaş, Altındağ Belediyesi ve Altındağ Kaymakamlığı’nın, sosyal hizmet çalışmalarını muhtaç ve yoksul vatandaşlara en iyi şekilde iletmeye çalıştıklarını belirterek, Altındağlıların katkı ve talepleriyle tüm imkansızlıkların üstesinden geleceklerine inandıklarını söyledi.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel TİRYAKİ de konuşmasında belediyenin bu yıl 3. yaz eğlencesi olan sünnet şöleninin kendilerinin ilk sünnet hizmetleri olduğunu ifade ederek, belediyelerin şehrin imarından ıslahına kadar çalışmaların dışında, sosyo kültürel hizmetleri Altındağ’ın tüm mahallelerine yaymayı hedeflediklerini söyledi. Ankara’nın göbeğinde yaşayıp, taşranın yoksulluğunu, sıkıntılarını yaşayan Altındağlıların iyi şeylere layık olduğunu savunan Başkan TİRYAKİ, “Sosyo-Kültürel hizmetleri tüm Altındağ sokaklarına yaymak gerektiğine inanan yerel idarenin başı olarak sizlere sesleniyorum ki; Altındağ’ın her mahallesindeki çocuklarımızı, gençlerimizi, yetişkinlerimizi şehrin ekonomik ve sosyo kültürel nimetleriyle bütünleştirme sözü veriyoruz.

Kalesi, tarihi değerleri ve turizm potansiyeli ile Ankara’yı Ankara yapan bütün değerlerin Altındağ’da olduğuna dikkat çeken Başkan TİRYAKİ, “Bu nedenle önümüzdeki günler, Altındağ ve Altındağlıların güzel günleri olacaktır, bizi birbirimize kaynaştıracak bu tür faaliyetleri artırarak, mutlaka devam edeceğiz” dedi.

Ramazan YAMAN
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2004 Pazartesi 16:15:07
Güncelleme :27 Eylül 2004 Pazartesi 14:35:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?