20
Mayıs
2024
Pazertesi
ALTINDAĞ - ANKARA

Altındağ'da Anneler Günü kutlandı

Altındağ Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi, bu hafta sonu Anneler Günü etkinliklerine ev sahipliği yaptı.

Altındağ Belediyesi Kadın Hizmet ve Danışma Merkezi tarafından düzenlenen ve kutlamalara Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve eşi Saadet Tiryaki, AK Parti Altındağ İlçe Başkanı İdris Atalay, Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Keleş, belediye meclis üyelerinin yanı sıra muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Altındağ'da anne olmanın güzellik ve zorluklarını konu alan kısa bir belgeselin gösterimiyle başlayan törende konuşan Başkan Tiryaki, "Anneler dünyanın en güzel varlıklarıdır. Bizleri her türlü sıkıntıya katlanarak yetiştiren ve bizler için her şeyin en iyisini isteyen annelerimizin kıymetini bilmeliyiz. Annelerimizi sevindirmek, onları ne kadar sevdiğimizi söylemek için özel günlere ihtiyaç duymamalıyız belki ama Anneler Günü de bu yüce varlıklara ithaf edilmiş özel bir gün. Tüm annelerin ve anne adaylarının bu anlamlı günü kutlu olsun" dedi.

Tiryaki'nin izleyicilerle paylaştığı ve okumak için annesinden ayrılmak zorunda kalan bir gencin anne özlemini anlatan şiir, duygusal anlar yaşanmasına sebep oldu. Daha sonra Altındağ Belediyesi'ne bağlı okuma-yazma kursundan başarıyla mezun olan Hatice Bacaksız ve Arife Aktuna okudukları şiirlerle katılımcılardan büyük alkış aldı. Şiir dinletisinin hemen ardından Yılın Annesi seçilen Havva Karacan ödülünü Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'den aldı. 13 yaşında halasının oğluyla evlendirilen Havva Karacan, hayatını anlatan sunumu izlerken gözyaşlarını tutamadı.

Programın devamında Bizim Evin Halleri dizisinin oyuncuları Begüm Şahin ve Zeynep Koltuk'la keyifli bir söyleşi yapıldı. Dizi ile ilgili soruları yanıtlayan genç oyuncular, tüm annelerin bu özel gününü de kutlayarak, "Biz henüz anne olamadık. Bizim Evin Çocukları olarak Anneler Günü'nüzü kutlamaya geldik, hepiniz bizim annelerimizsiniz. Bu önemli anı tüm kalbimizle kutluyoruz" dedi.

Etkinlik, genç sanatçılarla yapılan söyleşinin ardından Kaşgarlı Mahmut İlköğretim Okulu öğrencilerinin sunduğu halk oyunları gösterisi ve Altındağ Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu Şefi Eylül İlkim İlk'in verdiği konserle son buldu.

.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2008 Pazartesi 14:53:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Haluk balaban IP: 78.165.144.xxx Tarih : 13.05.2008 18:26:04

Başkan tiryaki ağlattıgı anaların farkındamı? Hamamönünde haksız hukuksuz yıktığı 32 iş yerinin esnaflarının analarını nasıl ağlattığının farkındamı ? farkında olsaydı ağlatmazdı kendine ait olmayan bir çarşı arazisini ankara koruma kuruluna iptal edilmiş tapuları sunarak kaçak yapı baraka diye ihbar edip yıkım kararı aldırmazdı bu kararıda esnaflardan saklamazdı.ve esnafın analarını eşlerini çocuklarını ağlatmazdı 2000 yılından beri haksız aldığı kira paralarının üzerine yatmazdı. sayın saadet tiryaki bu satırları okumalı eşi ve kendisi vicdan muhasebesi yapmalı.vallilik sosyal yardım vakfının işsizliği önlemek için 10 bin ytl verip işsizliği önlemeye çalıştığı gayretleri varken 47 yıllık hemde esnafın kendi parası ile yaptırdığı çarşıyı yıkıp yerine uyduruk bir saat kulesi dikmek ve göz yaşları dolu rızıkların sonlandırıldığı yere hak şairi Mehmet akifin heykelini dikmek hangi akla hangi vicdana hizmettir Anneler gününcde okuduğu Aney diye şiiride biz esnaflara okumuştu timsah gözyaşlarını bizlere iyi biliriz allahın af etmediği iki şey vardır Birincisi evlenecek insanları kötülemek diğeri rızka mani olmaktır. ama bilene bay tiryaki kendi imzası ile meydan çalışmasından vazgeçtiğini ve iki sefer muhtelif idare mahkemelerine avukatları vasıtası ile çarşıyı yıkmayacağını beyan ettiği halde yıktı zalimin zulmü varsa mazlumun Allahı var bay tiryakini yüreği yetiyorsa bu satırların yazarı ile basın önünde hesaplaşsın hodri meydan..! unutmasın ZULUM İLE ABAD OLANIN SONU BERBAT OLUR ...1