20
Mayıs
2024
Pazertesi
ALTINDAĞ - ANKARA

Altındağ'da musiki rüzgarı esiyor

Altındağ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, geleneksel bahar konserleri kapsamında bu yıl 2 konser düzenleyecek.

Altındağ Belediyesi Türk Halk ve Türk Sanat Müziği Koroları'nın yıl sonu konserleri olarak da bilenen "Altındağ'da Musiki Esintisi" etkinliklerinin birincisi, Devlet Resim Heykel Müzesi Salonu'nda düzenlendi.

Altındağlıların ve başkentlilerin büyük ilgi gösterdiği konserde salon tıklım tıklımdı. Şef Cengiz Başkent yönetimindeki Türk Sanat Müziği Korosu, iki bölümden oluşan konserde aralarında Sadettin Kaynak'a ait "Niçin Baktın Bana Öyle", Ferit Sıdal'a ait "Bir Gönül Vardı Bende Henüz Aşkı Tatmamış", Avni Anıl'a ait "Ah Bu Şarkıların Gözü Kör Olsun" ve Yusuf Nalkesen'e ait "Hani O Bırakıp Giderken Beni" gibi dillere dolanmış bestelerin de bulunduğu toplam 25 eser seslendirdi.

Koro üyeleri Hıfzullah Çelepçıkay, Mühibe Bayın, İklim Türker, Firdevs Özdemir, Cafer Balıkçıoğlu, Tülay Görgülü, Mehmet Nogayoğlu, Şengül Baykan, Şennur Erdinç Yıldırım, Gülcan Yılmaz, Mustafa Akyer, Fırat Özdemir ve koro şef yardımcısı Özhan Toksun'un solo şarkılar da icra ettiği konser yaklaşık 2 saat sürdü. Seyircilerin ayakta alkışladığı konserin sonunda şef Cengiz Taşkent de seyircilerin ısrarı üzerine 2 şarkı seslendirdi.

Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Keleş, konser bitiminde yıl boyunca yaptıkları hazırlıklar ve özverili çalışmaları nedeniyle şef Cengiz Taşkent'e bir teşekkür plaketi sundu. Müziğin evrensel bir dil ve ruh için mutlak bir ihtiyaç olduğunu söyleyen Keleş, "Bizlere bu akşam hoş bir müzik ziyafeti veren sanatçı arkadaşlarımıza ve bu konserin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"Altındağ'da Musiki Esintisi" etkinlikleri kapsamında şef Eylül İlkim İlk yönetimindeki Türk Halk Müziği Korosu ise 10 Mayıs 2008 Cumartesi akşamı saat 20.00'de Devlet Resim Heykel Müzesi Salonu'nda müzikseverlerle buluşacak.

.
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2008 Pazartesi 16:57:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gökhan gülatik IP: 194.27.35.xxx Tarih : 4.06.2008 11:55:56

harika bi konserdi, sahnede unutulmaz dakikalar yaşadık:)