19
Mayıs
2024
Pazar
ALTINDAĞ - ANKARA

Altındağ'da Öğrenciler Sevindirildi

Altındağ Belediyesi, Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası’nın katkıları ile Altındağ bölgesinde 10 bin yoksul öğrenciye çanta, ayakkabı ve kırtasiye yardımı yapıyor.

Yardımlar, Altındağ ilçesinde bulunan tüm ilköğretim okullarında belirlenen ihtiyaç sahibi öğrencilere veriliyor.

Altındağ Belediyesi, öğrenim yılı başında gerçekleştirdiği yoksul öğrencilere eğitim yardımını, bu yıl Alemdağ Mahallesi Hüseyin Güllü Ceylan İlköğretim okulunda başlattı. Bu yıl ki yardımlar, Hak- İş ve Hizmet-İş Sendikası’nın katkılarıyla gerçekleşti.

Hüseyin Güllü Ceylan İlköğretim Okulu’nda yapılan törende 200 öğrenciye çanta, ayakkabı ve kırtasiye yardımı yapıldı. Törene katılan Altındağ Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Salim Uslu, Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Aslan, Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Yılmaz ve Hizmet-İş Altındağ Şubesi Başkanı Ramazan Akbaş, öğrencilere yardımları bizzat kendileri yaptılar.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, törende yaptığı konuşmada, abartılı bir tören peşinde olmadıklarını kaydederek, “ Şu an şaşaalı görüntülerden uzak anlamlı bir birliktelik yaşıyoruz, bunun anlamı, toplumsal birlik ve barışa katkı sağlamaktır. Gönlümüz arzu ediyor ki bu bölgedeki çocuklarımız da daha iyi semtlerdeki çocuklarla aynı imkanlara sahip olsun. Belediye olarak bu konuda elimizden gelenin fazlasını yapacağız”dedi.

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Salim Uslu da konuşmasında son derece mütevazi imkanlarla sağlanmış bir katkıyı sunmak üzere burada olduklarını belirterek, “Maksat toplumsal dayanışma anlayışını topluma yansıtmaktır. Yardımı gerçekleştiren Altındağ Belediyesi ve sendikamız vasıtasıyla katkıda bulunan Altındağ Belediyesi işçilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Merkezde olmasına rağmen sosyo-ekonomik yapının düşük olduğu Altındağ İlçesinde bu yardımların çok anlamlı olduğunu vurgulayan Altındağ Kaymakamı Mustafa Altıntaş da katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Ramazan Yaman
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2004 Salı 17:33:17
Güncelleme :27 Eylül 2004 Pazartesi 14:37:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?