19
Mayıs
2024
Pazar
ALTINDAĞ - ANKARA

Altındağ'da Okullara Destek.

Altındağ Belediyesi, bünyesindeki fazla personeli ilçedeki okulların emrine verdi. 100 personeli okullara gönderen belediye, ilçedeki 10 bin öğrenciye de kırtasiye yardımı yapacak.

Bin 700 personel açığı bulunan İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise, bu ihtiyacını belediyelerin fazla personellerini görevlendirmesiyle karşılamak istiyor. Belediyede çalışan olduğunu ifade eden Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, buna karşın ilçede personeli bulunmayan çok sayıda okul bulunduğunu dile getirdi. Bu nedenle İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşme sonrasında 100 personeli okullarda görevlendirdiklerine işaret eden Veysel Tiryaki, okulların dışında çeşitli bakanlıklara da memur gönderdiklerini ifade etti. Görevlendirmenin hukuki bir uygulama olduğuna değinen Tiryaki, bunun bazı kişilerce sürgün olarak lanse edilmesinin yanlışlığına dikkat çekti. Yıllardır Valilik ve kaymakamlıkta görevlendirilen personelin bulunduğuna vurgu yapan Tiryaki, personel görevlendirmesinin devam edeceğini açıkladı. Belediyede çalıştığı halde kahve köşelerinde vakit geçirip maaş alanların bulunduğunu söyleyen Tiryaki, çalışmadan para kazanmaya müsaade etmeyeceklerini dile getirdi. Belediyeciliğe yeni bir anlayış getirmeye çalıştıklarını aktaran Tiryaki, bu kapsamda 28 müdürlük sayısını 16’ya indirdiklerini hatırlattı. Belediyede emekliliği gelenleri emekli olmaya teşvik ettiklerini bildiren Tiryaki, şu ana kadar emekli olan 190 kişiye tazminatlarını hemen ödediklerini belirtti. Eğitim çalışmalarına desteklerinin süreceğini ifade eden Tiryaki, ilçedeki 10 bin ilköğretim öğrencisine de kırtasiye yardımı yapacaklarını sözlerine ekledi.

Altındağ’daki okulların memur ve hizmetli ihtiyacını belediyenin görevlendirdiği personelle karşıladıklarını söyleyen Ankara Milli Eğitim Müdürü Murat Bey Balta ise, Ankara genelindeki bin 700 personel açığını diğer belediyelerin yapacağı fazla personeli görevlendirme ile karşılayabileceklerini vurguladı. “Altındağ Belediyesi, Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası çerçevesinde ilçedeki okulların memur ve hizmetli ihtiyacını karşıladı. Altındağ bölgesinde personel ihtiyacımız kalmadı gibi. Aynı jesti personel fazlası olan diğer belediyelerden de bekliyoruz.” diyen Murat Bey Balta, belediyelerin ellerindeki fazla personeli doğrudan okullarda görevlendirmeleri halinde idari personel açığının giderilebileceğini belirtti. Yeni eğitim–öğretim döneminin başlaması nedeniyle Mamak, Etimesgut ve Keçiören belediyelerinin okulların yıkanması ve temizliğine katkıda bulunduklarını hatırlatan Murat Bey Balta, bu hizmetin belli aralıklarla tekrarlanması halinde okulların daha temiz olacağını kaydetti.

21.09.2004
Hasan Önal
Ankara

Ankara - Zaman
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2004 Cuma 15:24:43
Güncelleme :27 Eylül 2004 Pazartesi 14:36:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?