23
Mayıs
2024
Perşembe
ALTINDAĞ - ANKARA

Altındağ'da toplu nikah töreni

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Başkent Ankara’da bile birçok çiftin resmi nikahsız yaşadığını ve bunun toplumsal sorunları da beraberinde getirdiğini belirterek, "Resmi deftere imza atmadan kimse evlenmesin" dedi.

Altındağ Belediyesi’nin, Altındağ Kaymakamlığı ve Altındağ Toplum Merkezi ile Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu işbirliği ile düzenlediği toplu nikah töreniyle, Ankara’da yaşayan 85 çiftin resmi nikahları kıyıldı. Altınpark Göl Tiyatrosu’nda düzenlenen toplu nikah törenine, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Altındağ Kaymakamı Mustafa Altıntaş ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürü İdris Yekeler katıldı.

Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki’nin nikahlarını kıydığı çiftlerin oldukça heyecanlı oldukları gözlendi. Özellikle 5 yaşında bir kız çocukları olan ve kızları ile birlikte resmi nikahlarına gelen Nihat-Hatice Emektar çifti ve kızları Gülümser, basın mensuplarının ilgi odağı oldu. 3 yıllık evli ve bir çocuk sahibi Gülcan-Ahmet Sezer çiftinin en büyük sevinci ise, artık çocuklarına nüfus cüzdanı ve Yeşil Kart çıkarabilecek olmaları idi. Sezer çifti daha önce çocukları hastalandığında hastaneye götüremediklerini ve büyük sıkıntılar yaşadıklarını söyledi. Mikrofonla bir konuşma yapan ve heyecandan konuşmakta zorlandığı gözlenen gelin Neriman Yılmaz da, resmi nikahı yapıldığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Resmi nikahların kıyılmasından sonra tüm çiftler, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ile basına görüntü verdi. Törenin ardından resmi nikahlı çiftler mahalli sanatçıların verdiği konserle eğlendi. Çiftler önce oyun havaları ile oynadı, ardından da dans etti.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2005 Cuma 01:53:28
Güncelleme :10 Haziran 2005 Cuma 12:12:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?