19
Mayıs
2024
Pazar
ALTINDAĞ - ANKARA

Ankara: Altındağ'da binaların dış cepheleri sil baştan

İlk adımı Sitelerden atmak istediğini söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel TİRYAKİ, bölge esnafıyla bir araya geldi. Kocatepe Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda TİRYAKİ, esnafa “binalarınızın cephelerini güzelleştirin.” çağrısında bulundu.


Çalışmalarına Ankara’nın en önemli ticaret merkezlerinden biri olan Sitelerden start veren Altındağ Belediye Başkanı Veysel TİRYAKİ, Mobilya ve Ağaç ürünleri sanayisi işverenleri ve Siteler esnafı ile bir araya geldi.

“Ankara’nın başkenti Altındağ’dır. Ne kadar susturulursa susturulsun gün gelecek Altındağ konuşmaya başlayacak” diyerek söze giriş yapan Başkan TİRYAKİ, Altındağ’da hareketin Sitelerden başlaması gerektiğini ifade etti.

Sitelerde yaşanan sıkıntılara değinen Veysel TİRYAKİ, bölgenin dünya çapında bir mobilya merkezi olması gerektiğine dikkat çekti. “Siteleri güvenilir bir marka haline getiremezsek, bir zamanlar mobilyanın merkezi olan Ankara bu sıfatını kaybedecektir, Altındağ’ın kalkınması için istihdam sorununun çözülmesi gerek. Kapıma her gün iş için onlarca kişi geliyor.” diyen TİRYAKİ, istihdam sorununu çözmek için mutlaka Siteleri kalkındırmak gerektiğini söyledi.

Sitelerin başlıca sorunlarından birinin de güvenlik olduğunu vurgulayan Başkan TİRYAKİ “Siteleri gezmek isteyen vatandaşlarımız güven içerisinde dolaşamamaktadır. Hırsızlık olaylarının önüne geçilmesi lazım. Akşam koyduğumuz aydınlatma lambaları, çöp bidonları sabah yerinde yok.” diyerek güvenlik meselesinin mutlaka çözülmesi gerektiğine işaret etti.

“Kaba tabirle müşterilerin acaba “kazıklanırmıyız’ endişesi nedeniyle Sitelerden soğuduğunu da sözlerine ekleyen TİRYAKİ, rekabet için en iyi hizmeti en ucuza vermenin şart olduğunu belirtti.

Tüm bu sorunları çözmek için Belediye-esnaf işbirliği ile hareket edeceklerini aktaran Altındağ Belediye Başkanı Veysel TİRYAKİ, Siteleri Ankara’ya gelen herkesin mutlaka uğrayacağı bir merkez haline getirmek için çalışacaklarını dile getirdi. Sitelerin bugünkü görüntüsünün Ankara’ya yakışmadığını vurgulayan Başkan TİRYAKİ, belediye meclisinde aldıkları bir kararı da esnafa duyurdu.

TİRYAKİ, “Yıl sonuna kadar, sitelerde ister imalatçı, ister mağaza sahibi olsun herkes, binasının cephesini yenilesin, camını çerçevesini değiştirsin, boyasını yapsın, hiçbir izne ve ücrete tabi olmayacaktır. Belediyeye gelmenize gerek yok, yasalar çerçevesinde gerekli tadilatlarınızı yapın, Siteler’i güzelleştirin” diye konuştu.

Toplantıda konuşan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Rıza ERCAN ile Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Site esnafı Fethi YAŞAR da Belediyenin her türlü çalışmasına sonuna kadar destek olacaklarını belirttiler. Ali Rıza ERCAN konuşmasında, Başkan Veysel TİRYAKİ’nin söylediklerine bir bir imza attığını ve bu şansı iyi değerlendirmek gerektiğini ifade etti. Fethi YAŞAR ise, Siteler esnafının birleştiği bir örgüt kurulması gerektiğini söyledi.

kenthaber-ankara
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2004 Cumartesi 18:02:17
Güncelleme :9 Ağustos 2004 Pazartesi 13:45:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?