19
Mayıs
2024
Pazar
ALTINDAĞ - ANKARA

Aşıklar Altındağ'da

AŞIKLAR ÖDÜLLERİNİ ALDI...
 
            Altındağ Belediyesi ve Âşıklar-Derneği (AŞDER) işbirliğinde düzenlenen “11. Geleneksel Halk Âşıkları Konseri”nde âşıklar yarıştı.
 
            Altındağ Belediyesi’nin desteğiyle organize edilen konserin ilki İskitler Zübeyde Hanım Mahallesi Zübeyde Hanım Parkı’nda ikincisi ise Babaharman parkı anfi tiyatroda düzenlendi. Yarışma konser, şiir, atışma ve türkü olmak üzere 3 bölüm halinde yapıldı. Yarışmada dereceye giren âşıklara, Altınpark Göl Tiyatrosu’nda düzenlenen şölenle ödülleri verildi.
 
Çok sayıda aşığın katıldığı iki gün süren yarışma sonunda;
 
Atışma dalında:
1. Veysel YILDIZER 2. Mustafa BURUHAN 3. Berhan AKTİMUR ve Jüri Özel Ödülü Paşa SUSANOĞLU,
 
Türkü Dalında : 1. Ayten ÇINAR 2. Yakup TEMEL 3. Cemali ALTINEL,
 
Şiir Dalında :  1. Aşık ÖZLERİ 2. Murat DUMAN 3. M. Altan YAZICI   oldu.
 
            Birinciye Cumhuriyet altını, ikinciye yarım altın, üçüncüye çeyrek altın verildi. Ayrıca yarışmada başarılı olan aşıklara plaket, çeyrek altın ve saz hediye edildi. Aşık Murat ÇOBANOĞLU tarafından da Altındağ Belediye Başkanı Veysel TİRYAKİ’ye teşekkür ödülü olarak cura hediye edildi.
 
            Halkın yoğun katılımıyla gerçekleşen şölende konuşan; Altındağ Belediye Başkanı Veysel TİRYAKİ “Belediyemizin rutin hizmetlerinin yanı sıra Sosyal ve Kültürel faaliyetlere önem veriyoruz, programlar artarak devam edecektir. Gerek gençlerimize, çocuklarımıza gerekse yetişkinlere yönelik faaliyetlerimiz olacaktır. Tüm âşıklarımızı kutluyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyorum” dedi.
Ramazan Yaman
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2004 Perşembe 13:52:45
Güncelleme :27 Eylül 2004 Pazartesi 17:42:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?