23
Mayıs
2024
Perşembe
ALTINDAĞ - ANKARA

Başkandan Ache'ye ziyaret

Endonezya’daki birçok ada dan sadece birisi olan “Ache” adası tsunami’de en fazla insanın öldüğü ada olarak biliniyor. Yaklaşık 250 bin kişinin öldüğü adanın bir diğer özelliği de ada da bir Türk mezarlığının olması.

1590’lı yıllarda Osmanlılardan yardım isteyen adanın ancak bir felaket sonrasında ülkemiz insanının gündemini oluşturmasının trajik olduğunu belirten Başkan Tiryaki, ” Ada halkının özellikle Türkiye ve Türk insanına duydukları sevgiyi görmenin mutluluğunu yaşadığını ancak enkaza dönüşen adayı yakından görmenin üzüntüsünü daha çok artırdığını ifade ederek, vicdanların yanı sıra eldeki maddi imkanlarında acilen harekete geçirilmesi gerekli. Sayın Başbakanımızın gezisi bölge insanınca şükranla anılıyor. Bizlerde gerek Yerel Yöneticiler olarak gerekse bir insan olarak duyarsız kalmamalıyız . Kalamayız” dedi.

Başkan Tiryaki,  Türkiye’den giden sivil toplum örgütlerinin faaliyetlerini yakından gördüğünü, kilometrelerce uzaklıkta olan bir felaket bölgesinde dahi ülkemiz insanının kusursuz ve çok önemli hizmetler verdiğini bunun yanı sıra Ache halkının hemen her türlü yardıma muhtaç olduğunu, bir insan olarak öncelikle kendisinin bundan sonra da her türlü gayret ve koordinasyon içerisinde olacağını” belirtti.

Ache‘de bulunan Türk mezarlığını da ziyaret ederek dua eden Başkan Tiryaki, Ache’li küçük bir kızın kendisine okuyarak hediye ettiği şiiri dinlerken duygulu anlar yaşadı.
-Şu dünyadaki en olgun kişi
Acıya gülendir.
-Şu dünyadaki en soylu kişi
İnsafa gelendir.
-Şu dünyadaki en üstün kişi
İnsanı sevendir.
-Bütün dünya birlik olsa…

www.altindag-bld.gov.tr/
Yayın Tarihi : 7 Mart 2005 Pazartesi 13:42:33
Güncelleme :7 Mart 2005 Pazartesi 13:54:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?