15
Mayıs
2024
Çarşamba
ALTINDAĞ - ANKARA

Bayan muhabirler başkanı ziyaret etti

"Uçan Süpürge Yerel Kadın Muhabirler Ağı Projesi" kapsamında Bursa, Gaziantep, Düzce, İzmir, Kayseri, Adana, Van, Trabzon, İstanbul, Kırklareli ve Eskişehir'den gelen bayan muhabirler, yerel yönetimlerin kadına yaklaşımı ve kadına yönelik hizmetleri konusunda bilgi edinmek üzere Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ile bir araya geldi.

Kadınların taleplerini ve önceliklerini yerel gündemden ulusal gündeme taşıyarak kadınlar için iletişim ağı oluşturmak, daha adil, demokratik ve eşitlikçi bir toplum için çeşitli bilgi teknolojilerini kullanmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında yurdun çeşitli yerlerinden eğitim için Ankara'ya gelen bayan muhabirlere, Başkan Tiryaki tarafından belediyenin çalışmaları hakkında bilgi verildi. Bir zamanlar başkentin merkezi konumunda olan Göreve geldiklerinden beri Altındağ ve Altındağlılar için yürüttükleri faaliyetler hakkında bilgi veren Başkan Tiryaki, muhabirlerin, Altındağ'da kadınlar için belediye olarak ne tür faaliyetler yürüttükleri sorusu üzerine, Altındağ'da sosyo-ekonomik düzeydeki düşüklük nedeniyle Ankara'nın merkezi olan Kızılay'ı, Ulus'u görememiş kadınların olduğuna dikkat çekerek, "Bu kadınları sosyal hayata katabilmek için şehir içi ve şehir dışına gezi düzenliyor, piknik, tiyatro ve konserlerin de aralarında bulunduğu pek çok etkinliğe götürüyoruz" diye konuştu.

Sadece Altındağlı kadınlara hizmet veren lokaller açtıklarını ifade eden Tiryaki, buralarda kadınlara yönelik meslek edindirme, okuma-yazma ve hoby kursları verildiğini söyledi. Açtıkları modern spor salonlarında ise kadınların sağlıklı yaşama adım attıklarının altını çizen Tiryaki, hanımların tüm bu faaliyetlere gönül rahatlığıyla katılabilmeleri için de çocuklarını bırakabilecekleri kreşleri hizmete soktuklarını aktardı. Altındağ'da hali hazırda 4 kadın merkezinin hizmet verdiğini ifade eden Tiryaki, 2008 yılı içerisinde 7 tesis açacaklarının da müjdesini verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2007 Salı 18:22:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?